Світ
25 лютого 2015
В Італії зловили гігантського сома вагою 127 кг
Риба-монстр була спіймана в найбільшій італійській річці По
news-image

Брати-близнюки Діно і Даріо Феррарі на Півночі Італії зловили на риболовлі величезного сома, вага якого склала 127 кг.

Риба-монстр була спіймана в найбільшій італійській річці По, що впадає в Адріатику, повідомляє Є! Єдність.інфо з посиланням на The Telegraph.

Як зазначило видання, на фото сом з величезним розкритим ротом виглядає досить великим, щоб проковтнути людину. "Італійські ЗМІ вже охрестили майже триметрову рибу "Монстром", йдеться в тексті.

Після лову сома, його зважування і фотографування брати Феррарі випустили велетня назад у річку, пише видання.
"Це Silurus glanis (латинська назва виду)", - сказав Діно Феррарі.

 

"Американський сом не зросте до таких великих розмірів, найбільший з них може важити 50 кг", - сказав італієць.

За його словами, вік сома досягає близько 30 років. Дивлячись на його розміри, Феррарі зазначив, що деякі особини можуть жити до 50 років.

"Вони не плавають на дуже великі відстані, вони, як правило, живуть у тій же ділянці річки, пересуваючись в декількох кілометрах в будь-якому випадку. Вони їдять всі види риб", - сказав Феррарі.

 

Читайте також:Бійка восьминіга і краба, хто переможе? (відео)

"Для того, щоб зловити їх (сомів - ред.) потрібно багато терпіння і фізичної сили. Ми боролися з ним 40 хвилин, щоб зловити його. Ми виснажили його, а потім дістали його з води", - додав рибак.

Як зазначило видання, спійманий вид сома може жити як в прісній, так і в солоній воді. Ці соми зустрічаються у водоймах Східної та Західної Європи, а також в Азії.

Риба полює на інших риб, а також черв'яків, ракоподібних, жаб і водоплавних птахів.

"Хто знає, може бути, нам вдасться зловити його знову протягом року, і він стане ще більшого розміру", - сказав Феррарі.