ЄС виділить Україні 26 млн євро на підтримку сільського господарства
Програми ЄС будуть спрямовані для малих фермерських господарств в Україні.
news-image

Український уряд і Єврокомісія підписали Угоду на суму 26 млн євро, які будуть спрямовані на підтримку розвитку сільського господарства і фермерства в Україні.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Відзначається, що відповідний документ у Брюсселі в рамках засідання Ради Асоціації Україна-ЄС підписали віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба та єврокомісар з питань політики сусідства та розширення Олівер Варга.
 
У пояснювальній записці до документа зазначено, що метою підписання даної угоди є залучення допомоги ЄС для сприяння розвитку "більш інклюзивного та конкурентоспроможного аграрного сектора, орієнтованого на зростання і сталий розвиток малих і середніх фермерських господарств та малих і середніх підприємств".
 
Гроші ЄС будуть спрямовані на підтримку земельної реформи шляхом об'єднання державного земельного кадастру та державного реєстру майнових прав, реформи установ і системи землекористування. Крім того, ці кошти будуть сприяти проведенню інституційних та галузевих реформ у сфері сільського господарства та розвитку сільських територій.
 
Також ці кошти будуть спрямовані на "зміцнення цільового ланцюжка вартості в сільському господарстві і забезпечення доступу малих фермерських господарств до фінансування шляхом введення грантових програм".
 
Нагадаємо, прем'єрміністр України Олексій Гончарук заявив, що держава виконала необхідні умови для отримання 500 млн євро макрофінансової допомоги ЄС.
 
Читайте також:Європейський або Митний Союз (інфографіка)