Події
31 січня 2020
Викривала владу і поліцію: «Радіо Свобода» зробило заяву про підпал авто журналістки
У ніч на четвер, 30 січня, у Львові підпалили авто відомої журналістки Галини Терещук, що може бути пов'язано з її розслідуваннями про місцеву владу та поліцію.
news-image

У ніч на четвер, 30 січня, у Львові підпалили авто відомої журналістки Галини Терещук, що може бути пов'язано з її розслідуваннями про місцеву владу та поліцію, повідомляє obozrevatel.

Про НП першою написала на своїй сторінці сама журналістка. 

Щойно мені підпалили машину, підійшов чоловік у масці", – повідомила Терещук.

Ввечері вона опублікувала фото підозрюваного.

На кадрі видно, що чоловік розлив запальну суміш навколо авто. За словами власниці, пожежа розгорілася, щойно на вулиці вимкнули світло.

У "Радіо Свобода" впевнені – авто спалили, щоб морально натиснути на Терещук. Зокрема, журналісти прєкту "Схеми" закликали правоохоронні органи в терміновому порядку розслідувати кричущий випадок.

Як швидко б затримали палія автомобіля міністра Авакова? А як швидко знайдуть того, хто стоїть за підпалом автомобіля журналістки "Радіо Свобода" Галини Терещук? У Львові, як і в більшості регіонів України, свобода слова обмежена, а незалежних журналістів мало. Їх залякують, на них нападають, їх залишають без засобів до існування і можливості продовжувати професійну діяльність", – обурилися на сторінці проєкту в Facebook.

Відзначається, що підпал – тривожний і явно не випадковий сигнал. Напад зв'язали з професійною діяльністю Галини.

Вона – відома львівська журналістка, співпрацює з "Радіо Свобода" вже майже 20 років. Допомагала редакції "Схем" знімати епізоди розслідувань у Львові. Багато писала про конфлікти львівської влади з жителями, про проблему "євробляхерів", про виведення історичних пам'яток у приватні руки. А нещодавно випустила великий матеріал про проблеми в новому керівництві львівської поліції", – повідомили в "Схемах".

Відзначається, що правоохоронці вже зареєстрували кримінальне провадження за статтею "умисне пошкодження майна журналіста". Однак у мережі попередили: через розслідування про поліцію справу Терещук можуть "сховати в шухляду".

Сподіваємося найближчим часом почути публічний звіт поліції про те, які дії провели заради оперативного встановлення особи і затримання палія по гарячих слідах, і які версії і мотиви злочину розглядає поліція. Очікуємо якнайшвидшого розслідування і розкриття імен замовників злочину, які би впливові люди за цим не стояли", – підсумували журналісти.

Як повідомляли, раніше в Ужгороді спалили авто колишнього посла України в Швейцарії Ігоря Діра.