В Україні вийде гра, яка допоможе перевірити навички «виживання» в інтернеті
Через кілька днів онлайн-гра «Вижити в Інтернеті — місія (не)здійсненна» з’явиться у широкому доступі.
news-image

Центр демократії та верховенства права презентував онлайн-гру «Вижити в Інтернеті — місія (не)здійсненна», користувачі якої зможуть перевірити своє розуміння законодавства та ознайомитися з політикою різних цифрових платформ.

Гру презентували на пресконференції 30 січня, повідомляє Громадське.

Ця онлайн гра — інтерактивний інструмент, який представляє основні питання, що виникають у користувачів в інтернеті. Досить часто виникає така ситуація, коли ми навіть не розуміємо, що ми могли порушити те чи інше право політики чи навіть норму законодавства», — розповіла юристка з медійного права Центру Єлизавета Алексіюк.

Специфіка цієї гри, як зазначають, у тому, що якогось одного загального результату не може бути, і це «радше орієнтири для людини, як працювати в інтернет-середовищі».

Користувачі гри матимуть змогу перевірити свої компетентності з медійної грамотності та отримати відповіді на питання: чому контент блокують, хто несе відповідальність за такий контент, як не порушити авторські права, чи несуть користувачі відповідальність за мову ворожнечі, як захистити свої персональні дані.

У грі є три персонажі: пересічний користувач, блогер та журналіст. І на їх прикладі показують, яким чином функціонує медійне право.

Пройшовши гру, людина, як повідомляють, матиме висновки щодо кожного з критеріїв, і це допоможе їй краще зрозуміти, наскільки добре вона орієнтується в інтернет-середовищі. Також гру можна буде проходити заново, щоб «ширше зрозуміти принципи роботи з контентом».

Учасники пресконференції зазначили, що через кілька днів онлайн-гра «Вижити в Інтернеті — місія (не)здійсненна» з’явиться у широкому доступі.

Раніше ми повідомляли, що вчені створили робота, який тримає у повітрі предмети, не торкаючись до них.

Читайте також:Найважливіші відкриття в медицині у 2019 році