Найкращі фільми про корабельні катастрофи для перегляду на вихідні
Підбірка фільмів про корабельні катастрофи
news-image

Що подивитись на вихідні? Журналісти «Є!» зробили для вас збірку фільмів про корабельні катастрофи. Зберігайте собі десь, щоб не загубити та подивитись всі.

 1. «Курськ»

Історія найгучнішої і загадкової морської катастрофи 2000-х - загибелі підводного човна «Курськ». Велика трагедія показана через окремі долі людей, об'єднаних страхом і мужністю, надією і горем. Фільм-катастрофу на основі реальних подій «Курськ» зняв відомий данський режисер, лауреат Каннського фестивалю Томас Вінтерберг ( «Торжество», «Полювання», «Далеко від божевільного натовпу») при продюсерській підтримці Люка Бессона. 10 серпня 2000 року російський підводний човен К-141 «Курськ» вийшов в Баренцове море для проведення бойових навчань. 118 членів екіпажу, включаючи капітана-лейтенанта Михайла Аверіна, не знали, що цей рейс стане для них останнім, а звичне прощання з землею виявиться прощанням назавжди. Аверіна чекає вдома його вагітна дружина Тетяна і маленький син Міша, який мріє піти по стопах батька. Коли до дружин підводників доходять неясні відомості про аварії на «Курську», Таня марно намагається дізнатися правду про долю чоловіка. Під водою і на суші люди борються з наслідками катастрофи, що потрясла світ.

2. «Людина, місце, час і знову людина»

Кілька людей з різних соціальних прошарків відправляються в подорож на одному кораблі. Пасажири перетинають кордони закону і моралі, проявляючи найжорстокіші нахили. На борту корабля, який раніше служив для військових цілей, збираються безіменні пасажири різних станів, різного віку та роду діяльності. Серед них - подорожують молодята, важливий чиновник з дорослим сином, група повій і зграя жорстоких бандитів. Осторонь від усіх знаходиться загадковий старий, який для чогось збирає бруд і сміття. Ілюзія мирного плавання розсіюється після першого конфлікту через розподіл їжі. На борту встановлюється військовий стан, але по факту - перемога насильства і найтемніших пристрастей. Сексуальна агресія, вбивства, канібалізм, - пасажири дозволяють собі все і стають ворогами, однаково приреченими на загибель.

3. «Гонка століття»

Пригодницька драма режисера Джеймса Марша ( «Всесвіт Стівена Хокінга»), в основу якої лягла реальна історія з життя англійського підприємця-невдахи, винахідника і авантюриста Дональда Кроухёрста. Світ знає чимало історій, коли люди ризикували всім, що було в їх житті, і в підсумку домагалися свого. Кроухерст, з дитинства мріяв здійснити кругосвітню подорож, теж поставив на карту все і був не готовий програти. Все почалося в 1968 році, коли газета «The Sunday Times» оголосила про проведення найбільшої кругосвітньої регати. Правила гонки говорили, що грошову нагороду отримає той, хто прийде першим, а також той, хто буде рухатися швидше за всіх. При цьому учасники повинні були обігнути земну кулю, не зробивши жодної зупинки. Кроухерст відразу подав заявку на участь: перемігши в гонці, він сподівався надихнути інших мрійників, а заодно поправити справи своєї фірми. Для подорожі потрібен був човен, і на його будівництво Кроухерст взяв в борг солідну суму. Розроблений ним тримаран мав стати самим швидкохідним судном в гонці, проте не був повністю дороблений до моменту відплиття. Проте відступати було вже пізно, і Кроухерст вирішив стартувати так. Проблеми з трімараном почнуться майже відразу; незабаром після відплиття Кроухерст зрозуміє, що, ймовірно, переоцінив свої сили.

4. «Занурення»

Британський розвідник Джеймс Мор і океанолог Даніель закохалися з першого погляду. Але нестримний роман швидко закінчився. Даніель відправляється в науковий рейс по океану з глибоководними зануреннями, а у Джеймса - зустріч з сомалійськими бойовиками, що закінчилася для агента полоном. Перебуваючи перед обличчям смерті, вони невпинно подумки повертаються один до одного.

5. «Під владою стихії»

Молодая пара отправляется в круиз по Тихому океану на своей яхте. Но вскоре оказываются во власти сильнейшего шторма...

6. «Ідеальний шторм»

Невелике рибальське судно «Андреа Гейл» потрапляє в сильний шторм - просто мрія Айвазовського. Тільки ось, якщо для художника вся ця стихія є джерелом натхнення, то нещасним рибалкам доводиться несолодко. Звичайно, суворі чоловіки готові кинути виклик хвилям і врятувати не тільки своє життя, а й свій кораблик. А ось бідним акторам було ще складніше, ніж їх героям. Щоб достовірно втілити на екрані небезпечні події з життя сміливих рибалок, Джорджу Клуні, Марку Уолбергу і їх товаришам доводилося мокнути під неймовірними кількостями води, мерзнути і гойдатися на величезних хвилях. Особливо несолодко довелося Уолбергу, який не просто весь час страждав від морської хвороби, але і примудрився ледь не потонути при зйомках одного з епізодів і навіть підхопити вушну інфекцію.

7. «Титанік»

Зворушлива історія кохання Джека і Рози - соціально не дорівнює людей, яких доля звела напередодні страшної трагедії. Перше і останнє в історії плавання грандіозного лайнера "Титанік" стало фатальним для тисяч людей ... Але чи могли знати головні герої, що зіткнення з могутнім Айзберг в холодних водах Північної Атлантики перетворить їх раптові ніжні почуття у відчайдушну сутичку зі смертю?

8. «Криголам»

У центрі сюжету - героїчний подвиг радянських мореплавців, які в березні 1985 року неподалік від узбережжя Антарктиди на криголамі "Михайло Громов" намагалися уникнути зіткнення з гігантським айсбергом.

9. «Не згасне надія»

Перетинаючи поодинці Індійський океан, моряк виявляє одного ранку, що його 12-метровий вітрильник зіткнувся з дрейфуючим контейнером і отримав пробоїну. Позбавлений радіозв'язку і навігаційних інструментів, чоловік потрапляє в сильний шторм. Незважаючи на винахідливість, знання моря і величезну фізичну силу, йому лише насилу вдається вижити. Він лагодить свій корабель, проте безжальне сонце, акули і швидко виснажені запаси знову змушують його дивитися смерті в обличчя.

10. «Посейдон»

Під ударом спонтанно виниклої в Атлантичному океані хвилі-вбивці, розкішний круїзний лайнер за кілька секунд перевертається і починає йти на дно. Кілька дивом уцілілих пасажирів змушені об'єднати зусилля заради порятунку своїх життів. Корабель швидко заповнюється водою, і вони повинні подолати розбіжності і приймати доленосні рішення на своєму відчайдушному шляху до поверхні.

Читайте також: Критики у захваті: на Netflix вийшов детектив, де нічого не відбувається