Україна
3 лютого 2020
Найголовніше за день: Ердоган в Києві, збільшення жертв коронавірусу та обговорення виключення Брагара із фракції
Читайте про найголовніші події дня, 3 лютого.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 3 лютого.

Ердоган в Києві

У понеділок, 3 лютого, Президент України Володимир Зеленський зустрів президента Туреччини Реджепа Ердогана у Києві перед Маріїнським палацом. Лідери держав пройшлися разом перед почесною вартою, а Ердоган голосно сказав до них "Слава Україні!". Ті відповіли – "Героям Слава!".

Офіційна частина зустрічі з Володимиром Зеленським розпочалась об 11 ранку. Після офіційної церемонії, президенти проведуть зустріч віч-на-віч, а потім і за участі ключових міністрів. Самі міністри також матимуть двосторонні зустрічі між собою. О 16 годині лідери держав візьмуть участь в українсько-турецькому бізнес-форумі.

Збільшення жертв коронавірусу

Влада Китаю повідомила 3 лютого, що внаслідок нового коронавірусу в країні померла 361 людина, 57 нових смертельних випадків зафіксовані в провінції Хубей, яка є епіцентром небезпеки. 

Ще один випадок смерті від цієї хвороби наприкінці минулого тижня вперше був зафіксований поза межами Китаю: на Філіппінах помер чоловік, який раніше прибув із Уханя. При цьому лише в провінції Хубей лікарі діагностували понад 11 тисяч випадків захворювання. Провінція Хубей і далі заблокована, дороги закриті, громадський транспорт не працює.

Обговорення виключення Брагара із фракції

У фракції "Слуга народу" обговорюють подальшу долю та покарання для нардепа Євгенія Брагара, який в ефірі ток-шоу запропонував пенсіонерці продати собаку елітної породи, аби сплатити борги за комунальні послуги. 

Корнієнко отримує багато повідомлень з цього приводу. Крім того, У СН враховують резонанс, який викликали слова нардепа, у соцмережах. Корнієнко додав, що у нього є рибки, але не елітні і він би їх не продавав.

За його словами, Брагар переживає через ситуацію, у яку потрапив, і можливо нардеп зменшить рівень комунікації з пресою. Також Корнієнко розповів про санкції, які існують у "Слузі народу". Зокрема, це виключення із фракції, яке має підтримати вся фракція або ж догана.

Проте глава "СН" вважає, що того морального осуду, у який потрапив Брагар, більш ніж достатньо аби нардеп зробив певні висновки.

Раніше ми також повідомляли, що 89% українців вважають, що ті зарплати і великі надбавки, які отримують державні службовці, не є справедливими.

Читайте також:У «Слузі народу» готують великий з'їзд і другий «Трускавець»