Події
3 лютого 2020
Авіакатастрофа МАУ: Іран припинив ділитися доказами з Україною після злиття запису пілота
Українські ЗМІ оприлюднили запис розмови між диспетчерами, який доводить, що Іран від самого початку знав про збиття українського літака МАУ ракетою.
news-image

Українські ЗМІ оприлюднили запис розмови між диспетчерами, який доводить, що Іран від самого початку знав про збиття українського літака МАУ ракетою. Відтепер Іран не буде ділитися з Україною доказами щодо розслідування авіакатастрофи 8 січня, повідомляє 24 канал

Директор з розслідувань катастроф в Іранській організації цивільної авіації Хасан Резаіфар заявив, що дії українців "призвели до того, що ми перестали ділитися з ними доказами", повідомляє Arab News.

Група з технічного розслідування аварії українського авіалайнера дивним чином опублікувала секретний аудіофайл переговорів пілота літака, який летів одночасно з українським літаком, – сказав Хасан Резаіфар.

Зауважимо, що запис був частиною доказів, які українським експертам надали у рамках спільного розслідування, що проводить слідча група. Володимир Зеленський заявляв, що Україна отримала цей запис "без доступу до диспетчерської і без чорних скриньок".

Іран заявляв, що не віддасть чорні скриньки із збитого літака МАУ Україні. Вивченням інформації, що записана в чорних скриньках, займеться іранське Міністерство доріг та міського розвитку. 

Президент Ірану Рухані попросив вибачення перед українцями за катастрофу та пообіцяв покарати винних. Україна вимагатиме повної компенсації.

збиття ракетою літака МАУ в Ірані що відомо розслідування
Головні факти про збиття ракетою літака МАУ в Ірані / Інфографіка 24 каналу

Читайте також:Іран «оцінив» жертв збитого літака МАУ у 80 тисяч доларів