Кабінет Міністрів збільшив на 500 млн грн видатки на активні програми працевлаштування українців
Кабмін виділив додаткові 500 мільйонів на працевлаштування українців
news-image

Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, пише «Є!»  з посиланням на irtafax.com.           

Відзначається що всього в цьому році на реалізацію активних програм сприяння зайнятості передбачено 1,2 млрд гривень. У минулому році ці витрати становили лише 734 млн гривень.

Збільшення витрат на активні програми сприяння зайнятості у 2020 році сприятиме підвищенню конкурентоспроможності безробітних на ринку праці, підвищення їх можливостей для працевлаштування, а також зменшенню дисбалансу між попитом і пропозицією робочої сили. Крім того, люди отримають можливість навчитися і отримати професію, яка відповідає сьогоднішнім потребам ринку праці в Україні », - зазначила заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, голова правління Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття Юлія Свириденко.

Нагадаємо, станом на кінець грудня 2019 року, в Україні зареєстровано 338,2 тис. Безробітних. З них 177,3 тис. Це жінки, а 160,9 тис. - чоловіки.

Читайте також:Новий закон про працю захищатиме людей від безпідставних звільнень більше, ніж чинний — уряд