Політика
4 лютого 2020
Рада підтримала звільнення міністра розвитку громад і територій України Олени Бабак
Монобільшість підтримала першу відставку в Кабміні.
news-image

Монобільшість Верховної Ради підтримала подання прем'єр-міністра Олексія Гончарука про звільнення міністра розвитку громад і територій України Олени Бабак. За проєкт постанови №2767 проголосували 266 народних депутатів. Про це свідчить офіційний сайт парламенту. Зокрема, Бабак написала заяву про відставку за власним бажанням, повідомляє obozrevatel.

Я дякую президенту, прем’єр міністру, свої колегам за ефективну співпрацю", – повідомила Бабак на засіданні Ради у вівторок, 4 лютого.
 
Я попросила слово, щоб сказати злопихателям, які обплутали будівельну сферу як спрут. У вас не вийде! Тому що те, що розпочав уряд та Офіс президента розпочато і не має зворотного шляху. Правоохоронні органи розпочали системну боротьбу з тими, хто сьогодні через різні клани спекулюють на сфері будівництва. Через підставні організації намагаються звільняти людей у Державній архітектурно-будівельній інспекції. Люди в системі ДАБІ починають писати кляузи. За вами всіма сьогодні слідкують належним чином", – наголосила ексміністр.
Люди, які почнуть будівництво на Івана Франка, те, що я іду, не означає, що президент припинив боротьбу з вами. Система запущена. Бійтеся, вам не буде місця в будівельній галузі!" – резюмувала вона.

Новим міністром розвитку громад і територій можуть призначити главу Івано-Франківської обласної державної адміністрації Дениса Шмигаля.

Бабак написала заяву про відставку за власним бажанням

Раніше у фракції "Слуга народу" повідомляли, що міністерка розвитку громад і територій Олена Бабак може позбутися посади. Причиною була названа погана робота чиновниці. Однак вона спростувала цю інформацію.

Також, за словами джерела, під загрозою звільнення нібито міністр економічного розвитку Тимофій Милованов. 

Читайте також:Українці вважають несправедливими захмарні зарплати держслужбовців