Події
5 лютого 2020
Депутатку Федину викликають до ДБР, вручатимуть підозру
Повістка про виклик направлена за адресою її реєстрації, фактичного проживання та за місцем роботи.
news-image

Державне бюро розслідувань 6 лютого 2020 року викликає депутатку Верховної Ради з фракції «Європейська солідарність» Софію Федину «для проведення процесуальної дії – вручення письмового повідомлення про підозру». У повідомленні на сайті Офісу Генерального Прокурора вказується, що за дорученням Генерального прокурора 3 лютого 2020 року слідчим Державного бюро розслідувань з дотриманням вимог ст. 135 КПК України на 6 лютого 2020 року викликана Народний депутат України Федина Софія для проведення процесуальної дії - вручення письмового повідомлення про підозру. 

Повістка про виклик направлена за адресою її реєстрації, фактичного проживання та за місцем роботи. У відповідності до ч. 1 ст. 135 КПК України Федина Софія вважається належним чином повідомленою, проте для запобігання спекуляціям щодо необізнаності про виклик додатково публікуємо повістку останній на офіційному сайті Офісу Генерального прокурора.

28 листопада співробітники Державного бюро розслідувань прийшли з обшуком до квартири Олени Біленької, яка відома як блогерка Маруся Звіробій. За два дні до того, ДБР скерувало до Генпрокуратури проєкт підозри народній депутатці від «Європейської солідарності» Софії Федині та Марусі Звіробій. На думку слідства, 26 жовтня Федина та Звіробій висловлювали погрози вбивством, адресовані президенту Зеленському. Обидві підрозрювані відкидають звинувачення.

Читайте також:ДБР проводить обшук у волонтерки Звіробій