Україна
5 лютого 2020
Служба безпеки України проводить обшук в офісі телеканалу «1+1», який належить олігарху Ігорю Коломойському
СБУ проводить обшук в офісі телеканалу 1+1
news-image

Перевірка пов'язана зі скандальною прослушкою прем’єра Олексія Гончарука. Правоохоронці підозрюють, що запис розмови глави уряду монтували на комп'ютері журналіста "плюсів" Євгена Куксіна, а потім злили у мережу.

Інформацію про обшук повідомив народний депутат від "Слуги народу" і колишній журналіст "плюсів" Олександр Дубінський у своєму телеграм-каналі, пише «Є!»  з посиланням на 24tv.ua.

Зараз на телеканалі "1+1" за адресою Куренівська, 18 – йде обшук. Маски-шоу організувало СБУ, – пише Дубінський. 

Обшук пов'язаний з прослушкою прем'єр-міністра Олексія Гончарука. Раніше правоохоронці повідомляли, що запис розмови глави уряду з чиновниками Кабміну нібито монтували на комп'ютері журналіста-розслідувача одного з рейтингових телевізійних каналів. 

За даними СБУ, до монтування прослушки причетний журналіст "плюсів" Євген Куксін. Його підозрюють у порушенні статті 359 – незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації. Якщо провину журналіста доведуть, йому загрожує ув'язнення від 7 до 10 років.

Речниця СБУ Олена Гітлянська підтвердила у коментарі 24 каналу, що в офісі телеканалу "1+1" проводять обшук на підставі рішення суду. Проте чого стосується справа – у відомстві не повідомили.

Читайте також:Вбивство Шеремета: в мережу злили запис розмови ветерана АТО «Бучі» з СБУвцем