Iнтерв’ю
7 лютого 2020
Ілля Кива: Разом з Зеленським до влади прийшли «п…раси», «тварі», «неуки», «бездарі» «аферисти»
Що саме він думає про закон про декомунізацію, дії президента, Арсена Авакова та Віктора Медведчука, про спонсорів своєї політичної діяльності та багато іншого читайте тільки у нас.
news-image

Ілля Кива надав ексклюзивні коментарі інфопростору «Є!».  Ілля Кива - український громадський діяч, державний службовець, політик, народний депутат України IХ-го скликання від партії «Опозиційна платформа — За життя». Член Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. Колишній голова профспілок МВС України, колишній радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, колишній голова Соціалістичної партії України, керівник благодійного фонду «Визволення» та низки громадських організацій, Президент Всеукраїнської національної федерації дворового футболу. У 2014—2015 роках брав участь в АТО у Донецькій та Луганській областях, колишній керівник департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України. За фахом — педагог-психолог, магістр за спеціальністю «правознавство».

Що саме він думає про закон про декомунізацію, дії президента, Арсена Авакова та Віктора Медведчука, про спонсорів своєї політичної діяльності та багато іншого читайте та дивіться тільки у нас. Відео наприкінці публікації.

Кор.: Ви багато кажете про потрібність діалогу з Росією. В якому вигляді Ви бачите повернення окупованих територій Криму та Донбасу?

Ілля Кива: В першу чергу я хочу зауважити, що нам потрібні прямі переговори. Саме прямі переговори з учасниками конфлікту та учасниками даної ситуації. Так, я кажу про жителів Донбасу, я кажу про Росію, без посередників. Нам потрібно навчитись знаходити компроміси в складних ситуаціях, набиратись сил, укріплювати свої позиції та робити переговорний процес якомога вигіднішим для нас, але, саме головне, за столом ми зможемо зупинити війну. І тоді почне укріплюватись наша економіка, тому що для мене, як для громадянина, і як для парламентарія, головне - це соціальне питання українських громадян. Тому тільки прямі переговори отримають позитивний та достатньо ефективний результат.

Кор.: В Одесі було демонтовано останню пам'ятну дошку маршалу Жукову. Це було зроблено за законом про декомунізацію. Чи вважаєте ви проведення декомунізації в Україні правильним та чому?

Ілля Кива: Я – ні. Я вважаю, що подібними діями у нас хочуть забрати історію переможців. І нав’язати нам всього лиш жалюгідну історію нацистських опричників. Розумієте? Тому, насправді, відношення до історії може бути багатогранним. Якщо сьогодні одні українці дозволяють собі зносити пам’ятники Жукову, нівелювати історію переможців, то чому тоді в інших українців, які мають інше відношення до цієї історії, немає можливості зносити пам’ятники Бандері, пам’ятники Шухевичу? Чому? Тому що в даному випадку, в моєму розумінні та в моєму вихованні, в тій історії, яку я вивчав, це були люди, що сповідували нацистську ідеологію, які брали участь у знищенні українців та євреїв. Тому ми гордо ходили по своїй землі, ми вшановували пам'ять наших дідів які перемогли фашизм і дали світу можливість бути і жити. Мій дід Герой Радянського Союзу, і я пишаюся з того, що є нащадком такої великої людини. Мій син пишається цим. І цю пам'ять ми будемо поважати у всіх поколіннях нашого прізвища. Тому, я вважаю, що закон про декомунізацію був прийнятий під натиском окремої когорти людей, які в той час дістались влади.

Кор.: Про Вас багато говорять, що Ви людина від Арсена Авакова, але ви є народним депутатом партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука. Розкажіть трохи про Ваших спонсорів, як і ким фінансується ваша діяльність.

Ілля Кива: Насправді, вже скучно, тому що дуже збиті запитання. Для мене Арсен Борисович Аваков дійсно та людина, яка сформувала, доформувала мене, як особистість, та людина, яка дала мені можливість прийти в політику. Це правда. Я працював в Національній поліції, я був радником міністра внутрішніх справ, виконуючи його розпорядження та укріплюючи його позицію, але, на сьогодні, я самостійна політична фігура, я народний депутат, я опозиційний політик і, насправді, я пишаюся розділяти участь опозиції з Віктором Медведчуком, з Юрієм Бойко, з Вадимом Рабіновичем, тому що наші моральні принципи, відношення до честі, совісті, правди, історії – вони ідентичні та в основі наших дій лежить укріплення державності України, покращення життєвого рівня українського народу. Це означає, що ми пройдемо цим шляхом разом і обов’язково переможемо все те зло і весь цей безпрєдєл, який зараз відбувається з нами. А до Арсена Борисовича я буду завжди з повагою ставитись, як до свого друга, як до свого наставника. Я щасливий, що в моєму житті з'являються такі сильні люди і великі особистості, в яких можна навчатись, а вчусь я швидко. Хто фінансує мене? Я перепрошую, я отримую зарплату народного депутата, навіть більшу, ніж отримував, коли працював в Національній поліції. Повірте, 40 тисяч гривень на сьогодні мені більше ніж достатньо для того, щоб протистояти цьому всьому безумству. Я протистояв і за менші гроші, але сьогодні я не думаю, що мене потрібно ще кимось і якось дофінансовувати. Спонсори – це благодійна історія, а я державний службовець.

Кор.: Як ставитесь до роботи Зеленського на посту Президента? Що він робить правильно, а в чому його помилки?

Ілля Кива: Я стільки боровся з режимом Порошенка в надії на те, що Зеленському все ж вдасться зберегти обличчя та людяність, саме людяність, порядність, правдивість. Ми так втомились від обману, від брехні, від нескінченних маніпуляцій які відбуваються над нами, а все закінчується одним: нас грабують, нас ґвалтують, нас знищують. В чому проблема Зеленського? В його кадровій політиці. Разом з ним до влади прийшли «тварі». В прямому значенні цього слова. «П…раси», «тварі», «неуки», «бездарі» «аферисти», і з цим «г…ном» нам сьогодні приходиться зіштовхуватись, тому наше життя знаходиться на такому рівні. Тому Володимиру Зеленському нашому якщо знести хоча б перший і другий дивізіони своїх соратників і, можливо, в нього щось та й вийшло б. Найняти професіоналів і дійсно думати більше про мир, про добробут, а не про те, як потрібно більше сподобатись нашим Західноамериканським та Європейським партнерам. Я хотів би, щоб Володимир Зеленський був більше українським президентом, а не васалом одної з американських компаній. Сподіваюсь говорив не нудно і не багато. Гарного дня всім.

Дивіться відео, в якому Ілля Кива дає відповіді на запитання інфопростору «Є!» на нашому youtube каналі.

Читайте також:Бажаю тобі народити сина: Кива відповів журналістці на питання про листування з Жиріновським