Політика
7 лютого 2020
Уряд планує закрити збиткові державні шахти: шахтарям обіцяють знайти нову роботу
Наразі через поганий економічний стан державних шахт вугілля, яке вони видобувають — неконкурентне, самі ж шахти збиткові.
news-image
У Кабінеті міністрів України повідомили, що збиткові шахти, які держава не має змоги підтримувати, закриють, а шахтарів з цих підприємств мають працевлаштувати, повідомляє hromadske.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час виступу у парламенті.

Ми провели аудит всіх шахт державного значення. Їх 34, якщо я не помиляюсь. По кожній з них ми оцінюємо економічну ситуацію. Ті шахти, де є економічна доцільність, де вони теоретично можуть конкурувати, ми будемо підтримувати на стільки, на скільки це можливо. Ті шахти, на яких немає економічного рішення внаслідок безвідповідального хазяйнування протягом десятків років, ми будемо шукати можливість, щоб жодна людина звідти не залишилась на вулиці», — повідомив Гончарук.

За його словами, наразі через поганий економічний стан державних шахт вугілля, яке вони видобувають — неконкурентне, самі ж шахти збиткові. Через це постійно з’являються та накопичуються борги із зарплат шахтарям.

За словами міністра енергетики та захисту довкілля Олексія Оржеля, наразі, через теплу зиму, Україна не споживає стільки вугілля, скільки видобуває. Через це, зокрема накопичується заборгованість із зарплат шахтарям.

Напередодні уряд спрямував додаткові 163 мільйони гривень на погашення боргів шахтарям.

Раніше повідомлялося, що Регіональне об’єднання Незалежної профспілки гірників України міста Червонограда 23 січня перекрило дорогу міжнародного значення Львів — Рава-Руська через затримки зарплат

Як повідомлялося, станом на 16 січня зарплатна заборгованість перед Львіввугілля складає 317 млн 790 тис. грн (грудень, листопад, частково жовтень 2019 року).

Читайте також:Шахтарі Львівщини анонсували перекриття дороги через затримки зарплат