МВФ може відмовити Україні через наростання конфлікту - Bloomberg
Україна ризикує втратити підтримку країн-членів МВФ і виділення їй 17,5 млрд доларів, якщо конфлікт в країні продовжить зростати.
news-image

Нова кредитна програма, розрахована на чотири роки, очікує схвалення виконавчою радою Міжнародного валютного фонду, який представляє 188 країни-члена кредитора, інформує Є | Єдність.інфо із посиланням на Економічну правду.

З отриманням згоди можуть виникнути складності, якщо проросійські бойовики продовжать наступ і спробують захопити нові території, такі як стратегічно важливий порт міста Маріуполя.

Джерело відзначило, що, незважаючи на те, що збільшення конфлікту ускладнить схвалення фінансової допомоги, представники МВФ, ймовірно, продовжать підтримувати Україну, якщо відкритий конфлікт з Росією не торкнеться більшу частину території країни.

У той же час будь-які сумніви з приводу коштів МВФ підвищать тиск на українських союзників, включаючи США і Європейський Союз.

Вони змушені будуть активізувати своє власне фінансування, щоб не допустити більш серйозного російського економічного тиску і більш широкого вторгнення проросійських бойовиків.

Читайте також: МВФ надає Україні 17,5 мільярдів доларів