Події
11 лютого 2020
У Хубеї через коронавірус звільнили двох високопоставлених чиновників
Мер Уханю Чжоу Сянван пояснив, що інформація про нову інфекцію замовчувалася відповідно до вимог законодавства.
news-image

У провінції Хубей, яка вважається епіцентром спалаху нового коронавірусу, звільнили двох високопоставлених чиновників з регіонального Комітету охорони здоров'я, повідомиляє Інтерфакс-Україна.

Це секретар комітету Компартії Китаю в Комітеті охорони здоров'я Чжан Цзінь і керівник Комітету охорони здоров'я Лю Інцзю. Обидві ці посади займе недавно введений до складу регіонального Комітету охорони здоров'я Ван Хешень - заступник керівника Держкомітету охорони здоров'я КНР.

Новий коронавірус, що викликає пневмонію, почав поширюватися в столиці провінції в грудні. У січні влада почала вживати заходів і в підсумку фактично закрила Ухань на карантин. У кінці січня мер Уханю Чжоу Сянван пояснив, що інформація про нову інфекцію замовчувалася відповідно до вимог законодавства, міська влада не мала права її розкривати.

7 лютого стало відомо, що в Ухані помер від пневмонії лікар Лі Веньлян, який у грудні першим попередив в соцмережах про появу нового коронавірусу. В січні його затримувала поліція за поширення чуток і порушення громадського порядку. Інших лікарів, які ділилися цією інформацією, викликали в поліцію і застерігали від поширення чуток.

Нагадаємо, в епіцентрі поширення нового типу коронавірусу китайської провінції Хубей за минулу добу зареєстровано 103 випадки летального результату від пневмонії, спричиненої новим типом коронавірусу, і 2,097 тис. нових випадків зараження, повідомила місцева медична влада.

Всього з грудня 2019 року в Хубеї коронавірусом заразилися 31 728 осіб (в Ухані - 18 454) при населенні приблизно в 59 мільйонів. Померли 974 хворих (в Ухані - 748). Минулого понеділка в Хубеї зафіксовано 2097 нових випадків зараження, це мінімальний показник за дев'ять днів, повідомляє "Сіньхуа". За добу померли 103 людини. Рівень смертності в провінції склав 3,07%.

Читайте також:Українців евакуюють з китайської провінції Хубей 11 лютого — посольство в Китаї