Україна
12 лютого 2020
Найголовніше за день: вручення підозри нардепу Федині, брифінг нового очільника Офісу президента, протести вантажоперевізників
Читайте про найголовніші події дня, 12 лютого.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 12 лютого.

Вручення підозри нардепу Федині

Народна депутатка України від "Європейської солідарності" Софія Федина прийшла у Державне бюро розслідувань, де їй вручили підозру. Вона стосується справи про погрози Президенту України Володимирові Зеленському.

У четвер, 6 лютого, народна обраниця не прийшла до Бюро для вручення підозри. Федина зазначила, що ДБР було проінформовано про її відсутність.

Брифінг нового очільника Офісу президента

Андрій Єрмак, очільник Офісу президента, під час свого першого брифінгу на Банковій сьогодні відповів на запитання журналістів щодо того, чи можлива зустріч Володимира Зеленського з президентом Росії Володимиром Путіним до нормандської зустрічі.

Також він прокоментував питання можливої ротації кадрів в Офісі президента. На його думку, зараз у цьому немає потреби. Єрмак також додав, що він налаштований на плідну, колективну й ефективну роботу ОП.

Протести вантажоперевізників

У середу, 12 лютого, на під'їздах до Києва, а також у центрі міста, під будівлею Кабінету міністрів України (вулиця Михайла Грушевського), водії десятків фур влаштували мітинги.

Міжнародні вантажоперевізники вимагали, щоб дотримувалися їхні права у роботі. 

На авто повісили плакати з написами "Не знущайтеся з автоперевізників", "Втрачає перевізник – втрачає держава". Активісти подали заявку на участь у мітингу, зазначивши, що акція проходитиме безстроково, а під Кабмін з'їдеться близько 600 вантажівок. Вони пообіцяли, що перекривати рух не будуть. Водночас проїзд біля будівлі і на під'їздах до міста вже ускладнився.

Раніше стало відомо, що нові вимоги до маркування продукції можуть негативно вплинути на бізнес.

Читайте також:Зеленський без Богдана, – ЗМІ дізнались про конфлікти в оточенні президента