Український школяр створив електронну руку для розмінування, яка може вберегти життя солдатів
Школяр Ілля Мельник з міста Славута Хмельницької обл. розробив електронну руку для розмінування, яка здатна вберегти життя солдатів.
news-image

Школяр Ілля Мельник з міста Славута Хмельницької обл. розробив електронну руку для розмінування, яка здатна вберегти життя солдатів, передає 112.

Іллі 16 років, і він навчається в 11-му класі. Хлопець розповів, що почав створювати цю систему кілька місяців тому. Електронну руку можна встановити роботу для розмінування, оснащений відеокамерами. Картинка з камер передається на екран, який встановлений у безпечному місці, припустимо, в бліндажі.

Сапер розташовується перед цим екраном, надівши спеціальну рукавичку. З її допомогою він може дистанційно знешкодити міну або інший вибуховий пристрій, адже механічні пальці робота повторюють рухи пальців у рукавичці на руці людини.

Виготовив електронну руку за допомогою 3D-принтера. Буду її вдосконалювати, щоб рука могла виконувати роботу, що вимагає високої точності. Вона може використовуватися як військовиками, так і цивільними. Скажімо, для виконання робіт в умовах хімічного забруднення - замість людини до небезпечної зони можна направити оснащеного моєю електронною рукою робота. Моє захоплення технічною творчістю почалося з подарунка, який отримав від батьків на день народження - конструктор з електронними схемами. Він мене так захопив, що я зайнявся вивченням мов програмування і технічною творчістю. У мене вже досить велика кількість розробок", - сказав Ілля.

 

Хлопець брав участь у конкурсі "Техно Україна 2020", переможців там визначали у кожній із семи категорій. Проект Іллі називається "Створення керованої моделі кисті руки на базі ArduinoUno".

За результатами конкурсу він посів третє місце.

Раніше ми писали, що Київ увійшов до списку найбільш розумних міст світу.

Читайте також:Джекі Чан пообіцяв 7 тисяч тому, хто придумає ліки проти китайського коронавірусу