Світ
13 лютого 2020
У Православній церкві закликають присвячувати правдивій любові кожен день
У ПЦУ наголосили, що свято, яке відзначають 14 лютого як день закоханих, насправді «не відповідає фактам з реального життя святого Валентина».
news-image

У Православній церкві України вказали, що пам'ять святого Валентина відзначається і в католицькій, і в православній традиціях, однак у різні дати.

Про це повідомляє Громадське.

Як пояснюють, католики згадують пам'ять Валентина 14 лютого (однак не у загальному календарі, де цього дня вшановуються святі Кирило і Мефодій, а у «Римському мартиролозі», де вказані місцеві дні пам’яті), а православні — 12 серпня.

Крім того, у ПЦУ наголосили, що свято, яке відзначають 14 лютого як день закоханих, насправді «не відповідає фактам з реального життя святого Валентина».

Відповідно до однієї із найпопулярніших легенд, святий Валентин «вінчав закохані пари попри заборону жорстокого імператора Клавдія II»… Однак ця легенда містить значну помилку в хронології подій, адже за часів життя святого Валентина у III столітті взагалі ще не існувало особливого обряду церковного вінчання», — уточнили в ПЦУ.

Додають, що тоді церква вважала законним той шлюб, що укладався відповідно до громадянських законів і який закріплювався християнами через спільне причастя та оголошення перед членами громади.

Православною церквою, як уточнюють, вшановують кілька святих з ім’ям Валентин. Ймовірно, що святий, який згадується у масовій культурі 14 лютого, відомий у церковному календарі як святий Валентин Інтерамський (Італійський). Він, ймовірно, жив в італійському місті Терні у III столітті й був страчений 269 року.

Ми, у Православній церкві України, закликаємо присвячувати правдивій любові кожен день, виявляючи її до ближніх у своїх благих справах, замість того, щоби дарувати символічні матеріальні подарунки один раз у році», — додали у церкві.

Раніше ми писали, що психолог дала поради, як людині без пари не впасти у розпач у День Святого Валентина.

Читайте також:Українець і полька порушили закон, щоб бути разом у Валентинів День