Події
14 лютого 2020
НАЗК розпочало перевірку щодо Зеленського через те, що він не вніс до декларації витрат на поїздку в Оман
НАЗК розпочало перевірку, чому Зеленський не вніс у декларацію витрат на поїздку в Оман.
news-image

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) почало перевірку щодо невнесення президентом України Володимиром Зеленським у свою декларацію витрат на поїздку в Оман, яку він здійснив у січні 2020 року.

Про це 14 лютого у Facebook заявив нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко, посилаючись на відповідь Нацагентства на його депутатське звернення.

НАЗК розпочало перевірку, чому Зеленський не вніс у декларацію витрат на поїздку в Оман. Раніше [ексглава Офісу президента Андрій] Богдан повідомив, що ця поїздка була неофіційною і не була державним візитом. Але в декларації президента на його майновому стані відпустка ніяк не позначилася. Що ж, будемо чекати новин", – написав.

У документі, який оприлюднив Гончаренко, ідеться, що НАЗК надіслало запити у "відповідні органи з метою витребування документів, необхідних для проведення контролю своєчасності подання Зеленським повідомлення про суттєві зміни в майновому стані".

Після їх опрацювання Нацагентством за наявності підстав будуть вжиті заходи, передбачені законом України "Про запобігання корупції", – додали в НАЗК.

Рпніше ми повідомляли, що в Оман, коли там був Зеленський, прилітав глава Радбезу Росії Патрушев, - «Схеми».

Читайте також:«Зеленський ніколи в житті не зустрічався з Патрушевим», - Офіс президента подасть позов проти «Схем»