Події
14 лютого 2020
Одна заява замість десятків: у Києві презентували послугу «єМалятко» для батьків
Схожі сервіси у деяких країнах об’єднали 3-5 послуг в одній, а в Україні – одразу всі 10.
news-image

У Києві 14 лютого презентували комплексну послугу "єМалятко" для новоспечених батьків. Тепер вони зможуть витрачати лише 20 хвилин замість двох тижнів на 10 державних послуг, пов’язаних з народженням малюка.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук на своїй сторінці у Telegram. За його словами, схожі сервіси у деяких країнах об’єднали 3-5 послуг в одній, а в Україні – одразу всі 10.

Якщо раніше потрібно було вистояти у чергах 11 інстанцій, подати 37 документів – зараз 20 хвилин та лише одна заява просто в пологовому", – написав Гончарук.

Він додав, що сервіс уже запрацював у Києві, Харкові, Луцьку, Вінниці та Кривому Розі. А скоро буде ще й у онлайн-доступі на порталі "Дія".

Також віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров на своїй сторінці у Facebook підкреслив, що до послуги "єМалятко" приєдналося відразу 14 київських пологових будинків.

Загалом, за його словами, Київ став п’ятим містом, яке почало використовувати сервіс, а на черзі – ще сім населених пунктів, які приєднаються до програми протягом місяця. Втім, поки що "єМалятко" – у періоді бета-тестування, яке планують закінчити влітку.

єМалятко передбачає складну взаємодію між декількома державними реєстрами, що належать різним відомствам. У проєкті задіяні дев’ять відомств – Мінцифра, Мін’юст, МВС, Мінекономрозвитку, Мінсоцполітики, МОЗ, Мінфін, ДМС, ДПС. Окрім того, реалізація такого масштабного проєкту неможлива без підтримки місцевої влади", – написав Федоров.

Як повідомляли раніше, Міністерство цифрової трансформації України на початку січня запустило проєкт "єМалятко". Першим він запрацював у Харківському міському перинатальному центрі.

Читайте також:Держава в смартфоні: Федоров показав дизайн електронного паспорта