Спорт
14 лютого 2020
16-річна саночниця Юліанна Туницька ввійшла у п’ятірку найсильніших молодих спортсменок світу
Таких успіхів в українському санному спорті не було близько двох десятиліть, і талановитій дівчині пророкують велике майбутнє.
news-image

Юліанна Туницька успішно виступила на ІІІ зимових Юнацьких Олімпійських іграх, які відбулися в Швейцарії у січні, здобувши п’яте місце. А напередодні у грудні спортсменка отримала золото на юнацькому Кубку світу з санного спорту.

Таких успіхів в українському санному спорті не було близько двох десятиліть, і талановитій дівчині пророкують велике майбутнє, пише nday.te.ua.

Юліанна навчається в 11 класі Кременецької ЗОШ №1 у Тернопільській області імені Г. Гордасевич. Дівчина – представниця Тернопільської обласної школи вищої спортивної майстерності, випускниця обласної дитячо-юнацької спортивної школи із зимових видів спорту. Займається санним спортом з шостого класу.

Юліанна зізнається, коли вперше з’їхала з санної траси, їй дуже сподобалося і почала займатися.

Мені у цьому спорті імпонує швидкість, екстрим, адреналін, – додає дівчина. – Але не лише це. Насправді, щоразу, коли ми приїздимо на змагання, траса інша. Потрібно її випробувати, добре подумати, як найшвидше пройти", - розповідає дівчина.

У 14 років Юліанна виконала норматив на звання майстра спорту України, посівши третє місце на дорослому Чемпіонаті України. Після цього її включили одночасно у юнацьку і дорослу збірну України. Дівчина зізнається, змагатися з дорослими було складніше – і морально, і  фізично, але це був хороший досвід.

Період наприкінці 2019 року та початок 2020  стали для Юліанни знаковими. Адже дівчина показала дуже хороші результати на міжнародних змаганнях.

До того ж Юліанна чемпіонка України серед юніорів і дорослих, срібна призерка Кубка світу серед юнаків, який проходив минулого року в Швейцарії.

У грудні Юліанна буквально підкорила п’ятий етап юнацького Кубка світу, який відбувся у німецькому місті Альтенберг. Дівчина виграла золоту медаль у змаганнях одномісних саней серед дівчат.

На ІІІ зимових Юнацьких Олімпійських іграх, які відбулися в Швейцарії на легендарній Олімпійській бобслейній трасі Санкт-Моріца-Челерина, Юліанна Туницька, виступаючи в одномісних санях серед дівчат, за сумою двох заїздів з результатом 1:50.576 посіла високе п’яте місце.

Варто додати, що Юліанна разом з біатлоністом Степаном Кінашем несла український прапор на відкритті Юнацької олімпіади.

Раніше стало відомо, що українець Семен Новіков став чемпіоном Європи з греко-римської боротьби.

Читайте також:Вперше жінка розпочне естафету Олімпійського вогню