Події
14 лютого 2020
Топменеджер «Нафтогазу» буде судитися за величезну премію: що відомо
Виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко буде судитися, щоб йому виплатили премію за перемогу НАК у Стокгольмському арбітражі над російською компанією "Газпром".
news-image

Виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко буде судитися, щоб йому виплатили премію за перемогу НАК у Стокгольмському арбітражі над російською компанією "Газпром".

Про це він заявив в ефірі програми "Зворотний відлік" від 13 лютого на телеканалі "UA: Перший".

Відповідний позов він подав до Печерського суду Києва. При цьому топменеджер компанії наголосив, що рішення арбітражу – це "перемога всієї країни над Росією".

Я вимагаю виконання "Нафтогазом" зобов'язань за трудовим договором – виплати зарплати. Ця премія – це частина зарплати за українським законодавством, вона прописана в моєму трудовому договорі і тому мала бути автоматично виплачена 30 грудня", – заявив він.
Я сподіваюся, що Печерський суд не буде "найсправедливішим судом у світі", як це раніше було, а рішення [суду] буде справедливим, ніхто туди телефонувати не буде", – сказав він.

Вітренко також розповів, що пропонував політичному керівництву країни поділити премії всіх співробітників порівну між усіма українцями, але "не отримав відповіді".

Як повідомляли, Президент України Володимир Зеленський зажадав вирішити питання з захмарними зарплатами міністрів та інших топменеджерів.

 

За 2018 рік голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв заробив 286,5 млн грн. З них 261 млн грн – премія за перемогу над "Газпромом" у Стокгольмському арбітражі.

 

Ще майже 700 млн грн топменеджери "Нафтогазу" повинні отримати за підсумками всього процесу проти російської компанії.

Читайте також:Не буде цього зоопарку, – Гончарук заявив, що вирішив питання з зарплатами і преміями міністрів