Резонанс
14 лютого 2020
Росія дає Білорусі натяки на приєднання до єдиної держави
Лукашенко: Росія натякає на приєднання Білорусі в обмін на енергоносії
news-image

На думку Лукашенка, такого сценарію не бажають ні народ Білорусі, ні звичайні росіяни, пише «Є!»  з посиланням на zik.ua.           

Керівництво Росії дає Білорусі натяки на приєднання до єдиної держави в обмін на єдині ціни на енергоносії. Про це повідомив президент Білорусі Олександр Лукашенко.

За його словами, під час переговорів з Росією, зокрема в Сочі, Білорусь вимагала завжди рівних умов, оскільки вони перебувають не тільки у союзні державі, а й у Євразійському союзі. Втім, у Росії заявляють про те, що вони різні країни, з натяком на те, щоби стати однією.

Також на його думку ні білоруси, ні росіяни не захочуть піти за таким сценарієм.

Ви не антиросійські люди, а нормальні білоруси, які люблять та поважають росіян. Але якщо поставити перед вами питання, чи хочете ви такого об'єднання, щоб Білорусь увійшла до складу Росії, 120% скажуть "ні". І найбільш дивне, що і росіяни мені пишуть листи: "У жодному разі не входьте до складу Росії". Але комусь хочеться, щоби була одна країна, тоді будуть єдині ціни", - зазначив Лукашенко.

Окрім цього, російська сторона звинувачує очільника Білорусі у зриві інтеграції, незважаючи на те, що він був її ініціатором.

А що ви розумієте під інтеграцією. В економіці це коли ми купуємо ресурси в Росії, робимо трактори, автомобілі і продаємо на спільному ринку, рівні ціни. На рівні людей – вільне переміщення, немає жодних кордонів. Пенсії, начислення, все, як в єдиній країні. Ми це зробили", - сказав він.

Втім, за його словами, Росія продовжує тиснути на Білорусь зі всіх боків.

"Вже кажуть, вступайте в Росію, тоді ми вам поставимо запчастини, тоді будуть інші ціни на нафту та газ. А чи будуть ще? Ось в чому питання. А не у тому, що я не договороспроможний", - додав Лукашенко.

Читайте також:Ломаченко – Лопес: промоутер назвав дату та місце наступного бою українця