Політика
18 лютого 2020
Рада сьогодні розгляне закон про відкриття ринку землі
Також у другому читанні Рада розгляне законопроект про запобігання корупції.
news-image

Верховна рада сьогодні розгляне у другому читанні законопроект про відкриття ринку землі. Про це йдеться у порядку денному парламенту.

Крім того, нардепи проголосують за включення до порядку денного законопроекту президента Володимира Зеленського про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2020 році для участі у багатонаціональних навчаннях, законопроект про нацбезпеку, а також у другому читанні законопроект про запобігання корупції.

Нагадаємо, Рада намагається прийняти закон про відкриття ринку землі ще з минулого пленарного тижня.

Тоді президент Володимир Зеленський звернувся до народних депутатівфракції СН з питанням про можливість проголосувати законопроект "Про обіг землі" в другому читанні за два дні.

Втім, через велику кількість правокголова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія спрогнозував, що це закон приймуть не раніше 16-17 квітня.

Крім того, у фракції "Слуга народу" допускають, що розгляд закону про ринок землі може заблокувати роботу парламенту на пару місяців. Зокрема, Верховна рада України в четвер, 6 лютого, почала розгляд законопроекту про ринок землі у другому читанні. При цьому деякі депутати блокували президію Верховної ради.

Читайте також:Ринок землі в українців вкрали більшовики, - Савінцев