Війна
18 лютого 2020
Військові Росії раптово пішли в наступ на Донбасі: зав'язався кривавий бій
Вони спробували прорватися через лінію розмежування.
news-image

Вранці 18 лютого озброєні формування Російської Федерації пішли в атаку на Донбасі.

Вони спробували прорватися через лінію розмежування. Про це повідомили в пресслужбі Операції Об'єднаних сил на Facebook.

Збройні формування Російської Федерації атакували позиції підрозділів Об'єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Орехово, Кримське, Хутір Вольний. Окупанти ведуть обстріли по нашим захисникам з забороненого мінського угодами озброєння. Ворог застосовує міномети калібру 120 мм. Також противник веде вогонь з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів", – йдеться в повідомленні.

Окупанти почали активно наступати. Станом на 8:40 вівторка на Донбасі тривав бій.

На жаль, в результаті ворожих обстрілів українські захисники зазнали втрат", – відзначили в ООС.

Втрати противника уточнюються.

Також про атаку російських військ на Донбасі повідомив журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці в Фейсбук. 

 

Таких широкомасштабних бойових дій на фронті не було з 2018-го року", - повідомив журналіст.

 

Окупанти ведуть обстріли по нашим захисникам із забороненого Мінськими угодами озброєння. Ворог застосовує міномети калібру 120 мм. Також противник веде вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування.

Станом на зараз триває бій. Нажаль, внаслідок ворожих обстрілів українські захисники понесли втрати", - повідомляє ОТУ "Північ" на своїй сторінці в Фейсбук.

 У вівторок, 18 лютого, о 12:00 за результатами засідання Ради національної безпеки і оборони України розпочнеться брифінг за участю секретаря РНБО, керівництва Генерального штабу ЗСУ, Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України. Про це повідомили на офіційній сторінці в Фейсбук Офісу Президента України. 

 

Унаслідок наступу бойовиків на Луганщині, один український військовослужбовець загинув, четверо дістали поранення, повідомляє hromadske.

Як повідомляли, за добу 17 лютого озброєні формування Російської Федерації вісім разів порушили режим припинення вогню.

Читайте також:Мирослав Гай: «Якщо зустріч Зеленського та Патрушева підтвердиться, то це тягне на імпічмент»