Україна
26 лютого 2015
"Україну готують до дефолту" - Онищенко
Уряду абсолютно нецікаві проблеми бізнесу в цілому, впевнений Онищенко.
news-image

Зараз В Україні створюється "випалена земля" - щоб потім скупити бізнес-активи за безцінь, заявив в інтерв'ю народний депутат і власник бізнесу у сфері газовидобутку Олександр Онищенко. Він вважає, що бізнесом в Україні зараз займатися неможливо.

"У мене відчуття, що країну готують до дефолту. Комусь вигідно, щоб тут залишилася випалена земля, а що залишилися в країні активи хтось скупив за безцінь", - каже нардеп.

При цьому, за словами Онищенко, Кабмін абсолютно не захищає інтереси українського бізнесу в цілому, навівши як приклад ситуацію в газодобувній галузі, яку добре знає.

 

"Уряд збільшив ренту для газодобувних компаній, вони стали нерентабельними. Багато має намір закриватися, йти з ринку. Друге, зараз приватним газодобувним компаніям, згідно з постановою Кабміну, забороняють продавати газ". - розповідає народний депутат.

Читайте також:Ігор Сечин: нафтовик в серці путінського Кремля

"Відповідно, вони добувають, у них виникають податки, а реалізовувати газ вони не можуть, тому що сьогодні НАК Нафтогаз нічого не купує у них, всі гроші йдуть Газпрому. А газ українських газодобувних компаній залишається в сховищах і не реалізовується споживачам. При цьому видобуток йде на колишньому рівні, реалізації, а отже, прибутку немає, а податки платити треба. Тобто реально ми свої газовидобувні компанії знищуємо, а гроші відправляємо в Росію, спонсоруємо Газпром", - розповів Онищенко.

Крім того, у своєму інтерв'ю депутат звинуватив Ігоря Коломойського в намаганні монополізувати всю Україну, а прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і його депутатську фракцію Народний фронт - у лобіюванні інтересів дніпропетровського олігарха.