Результат боротьби з контрабандою: в Україні суттєво зросли митні збори
Такими є результати за попередні 5 місяців: вересень 2019 – січень 2020 років.
news-image

Митні збори в Україні зростають значно швидше, ніж імпорт. За останні 5 місяців вдалося додатково отримати понад 100 мільйонів доларів, повідомляє 24 канал

Такий результат свідчить про ефективність боротьби з контрабандою в Україні, повідомив у фейсбуці голова Державної митної служби Максим Нефьодов.

Митні збори зростають суттєво швидше, аніж імпорт (ми ж в середньому беремо 26% з долара імпорту). Оце і є в цифрах результат боротьби із контрабандою та поступових змін митного "мотору", – написав Нефьодов.

Такими є результати за попередні 5 місяців: вересень 2019 – січень 2020 років.

За словами голови держмитниці, якби ефективність була така ж, як раніше, вдалося б зібрати не 170 мільйонів доларів, а лише 64 (248Х26%). Ці додаткові 106 мільйонів доларів і є показником прогресу.

митні збори
В Україні зросли митні збори / Фейсбук Максима Нефьодова

Зверніть увагу! Раніше Нефьодов повідомив, що служба працює  над новим законопроєктом про криміналізацію контрабанди.  Документ передбачає, що кримінальна відповідальність буде застосовуватися тільки до контрабанди у великих розмірах.

Що таке митний збір? 

Вид митних платежів, що сплачується за валютно-митною декларацією громадянами та компаніями за роботу, виконану митними органами. Митне оформлення товарів у повному обсязі та їхній пропуск можуть здійснюватися лише після сплати належних митних зборів або за умови надання митним органом у встановленому порядку відстрочення чи розстрочення їхньої сплати.

Читайте також:На семи митних пунктах пропуску запрацювали сканери, - радник прем'єра Голик