Україна
18 лютого 2020
Найголовніше за день: загострення в зоні ООС, брифінг РНБО та протести проти евакуйованих з Китаю
Читайте про найголовніші події дня, 18 лютого.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 18 лютого.

Загострення в зоні ООС

Вранці 18 лютого озброєні формування Російської Федерації пішли в атаку на Донбасі.

Вони спробували прорватися через лінію розмежування. Окупанти почали активно наступати. Станом на 8:40 вівторка на Донбасі тривав бій.

Підрозділи Об’єднаних сил надали адекватну вогневу відповідь противнику та утримали повний контроль над ситуацією. 

Російські найманці при спробі підступно прорвати позиції українських військових і отримавши при цьому гідну відсіч, запросили режим «тиші» для того, щоб забрати з поля бою своїх поранених та вбитих.

Президент Зеленський відреагував на загострення в зоні ООС

 Брифінг РНБО

В Офісі Президента відбувся брифінг за участю керівників оборонного сектора України. Головною темою заходу став наступ бойовиків на українські позиції біля Золотого. Тут наприкінці жовтня – на початку листопада відбулося розведення військ. Проводилася онлайн-трансляція брифінгу.

Брифінг проводили секретар РНБО Олексій Данілов і голова Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак. Також взяв участь президент України Володимир Зеленський.

За годину до цього в РНБО провели засідання. На ньому також обговорили атаку бойовиків біля Золотого. Крім того, обговорили та ухвалили рішення про подальші кроки.

 Протести проти евакуйованих з Китаю

На Тернопільщині місцеві жителі облаштували на дорозі цілодобові блокпости, щоб не допустити ймовірного приїзду на карантин до санаторію Медобори українців, яких евакуюють з Китаю через спалах коронавірусу, пишуть Факти .

Блокпости облаштували на під’їзді до села Конопківка поруч з Микулинцями Теребовлянського району, де розташований санаторій.

Присутні висловилися категорично проти того, щоб групу українців з Китаю привезли на карантин в Медобори, мотивуючи це тим, що заклад не пристосований для таких цілей.

В Тернопільській облдержадміністрації не змогли надати конкретної інформації.

Також повідомляли, що незаконно засуджений в анексованому Криму український журналіст Микола Семена вже прямує до Києва.

Читайте також:Результат боротьби з контрабандою: в Україні суттєво зросли митні збори