Війна
19 лютого 2020
Загострення на Луганщині: у штабі ООС розповіли про стан поранених бійців
Наразі поранені отримали відповідну хірургічну допомогу і готуються до евакуації в один з військово-медичних клінічних центрів за призначенням.
news-image

Загрози життю поранених внаслідок учорашнього бою на Луганщині немає. Про це повідомив начальник медичної служби Об’єднаних сил Олександр Авраменко, пише УНІАН.

Усім пораненим на місці події була надана відповідна перша медична допомога, всі своєчасно доставлені засобами медичної евакуації на військовий мобільний госпіталь. Наразі вони там після дообстеження отримали відповідну хірургічну допомогу і готуються до евакуації в один з військово-медичних клінічних центрів за призначенням», - заявив він.

Як наголосив Авраменко, «загрози життю наших поранених немає».

Нагадаємо, 18 лютого зранку російські збройні формування атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний.

Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування.

Внаслідок бою один український військовослужбовець загинув, ще 5 дістали поранення. Водночас було знищено чотирьох окупантів, шістьох поранено. Начальник Генштабу Збройних сил України Руслан Хомчак заявив, що російсько-окупаційні війська хотіли захопити спостережні пункти ЗСУ у зв'язку з п’ятими роковинами боїв за Дебальцеве.