Україна
19 лютого 2020
Телеканали олігарха почали «дуже добре» ставитися до президента
Ахметов намагається стати союзником Зеленського
news-image

Олігарх Рінат Ахметов намагається потіснити Ігоря Коломойського в боротьбі за вплив на президента України Володимира Зеленського, пише «Є!»  з посиланням на ukr.lb.ua.            

Про це йдеться в матеріалі Financial Times.

Видання зазначає, що відносини Зеленського і Коломойського ускладнює ситуація навколо Приватбанку. 

Суперечка через банку, який раніше належав панові Коломойському, тепер робить його швидше проблемою для президента, а отже надає пану Ахметову більше впливу", - йдеться в матеріалі.

Ще один фактор, що грає проти Коломойського, - його заклики розірвати відносини з Міжнародним валютним фондом в той час, коли Зеленський домовляється про нову кредитну програму.

На цьому тлі телеканали Ахметова "Україна" і "Україна 24" останнім часом почали позитивно висвітлювати роботу президента. Один з представників оточення Зеленського описав їх ставлення як "дуже хороше до нас".

Видання зазначає, що Ахметов також "незамінний" для Зеленського в питанні вирішення конфлікту на Донбасі.

Якщо Україна відновить контроль, здатність пана Ахметова гарантувати роботу тисячам людей або залишити їх без роботи робить його ключовою фігурою в питанні мирного врегулювання", - йдеться в публікації.

FT також нагадує, що в 2006-2012 роках Ахметов був депутатом Верховної Ради і підтримував колишнього президента Віктора Януковича. Але після Революції гідності в 2014 році він швидко відмежувався від Януковича і зайняв проукраїнську позицію.

Читайте також:Ахметов купив один з найдорожчих особняків у світі: фото