Україна
21 лютого 2020
Скалецька на два тижні йде в карантин разом з евакуйованими українцями
За її словами, уряд ретельно готувався до евакуації та підготував безпечні умови перебування в обсервації, врахувавши всі стандарти ВООЗ та практику інших країн.
news-image
Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька оголосила про намір піти на два тижні в карантин разом з українцями, евакуйованими з китайського міста Ухань.

Про це Скалецька повідомила у Facebook.

Я прийняла рішення приєднатися до людей в обсервації. Разом з ними я проведу наступні 14 днів, в одному приміщенні, в тих самих умовах. Сподіваюсь, що моя присутність заспокоїть як тих, хто знаходиться в Нових Санжарах, так і решту країни", - написала очільниця МОЗ.

За її словами, уряд ретельно готувався до евакуації та підготував безпечні умови перебування в обсервації, врахувавши всі стандарти ВООЗ та практику інших країн, які здійснили евакуацію своїх громадян з Китаю.
Скалецька зауважила, що її дуже вразили паніка та агресія стосовно евакуйованих громадян. 
Прошу  вас висловити їм слова подяки за те, що вони погодилися провести в ізоляції два тижні задля безпеки нас усіх", - наголосила міністр.

Вона також висловила сподівання, що її поведінка сприятиме втихомиренню ситуації та примиренню. 

До такого кроку очільниця МОЗ вдалася через масову паніку по всій країні.

Нагадаємо, жителі Нових Санжар, де на карантині перебувають евакуйовані з Уханя, з вечора 19 лютого протестують. Вони виступали проти розміщення у їх медцентрі українців та іноземців, що прилетіли з Китаю. Дійшло навіть до сутичок з поліцією. Наразі ситуацію вдалося стабілізувати, однак протестувальники залишаються на своїх позиціях.


https://24tv.ua/health/zoryana_skaletska_glava_ministerstva_ohoroni_zdorovya_2019_moz_n1198564

Читайте також:Дуже пригнічені: стало відомо про стан прибулих з Уханю українців