Світ
21 лютого 2020
Уряд запропонує спростити отримання громадянства РФ для жителів 4 країн
У Росії хочуть ще більше спростити отримання громадянства РФ українцям
news-image

Урядовий законопроект про спрощення отримання громадянства РФ передбачає послаблення для жителів ряду країн, заявив в глава комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Леонід Калашников, пише «Є!»  з посиланням на interfax.ru.            

У цьому законопроекті не буде вимагатися п'ятирічного терміну перебування для того, щоб отримати громадянство Росії. Це торкнеться чотирьох країн: України, Білорусі, Молдови, Казахстану", - сказав Калашніков. Крім того, жителям цих країн "не треба буде доводити матеріальне становище", додав глава комітету.

Також в проекті закону змінять норму, згідно з якою іноземець може отримати громадянство РФ в спрощеній формі після того, як проживе в шлюбі з росіянином / росіянкою три роки. Цей термін пропонується скоротити до року, зазначив Калашніков.

В даний час, відповідно до закону, претендувати на російське громадянство іноземець може, якщо прожив в Росії більше 5 років з моменту видачі посвідки на проживання чи дозволу на тимчасове проживання в РФ.

Крім того в даний час, стаття 14 закону "Про громадянство РФ" передбачає, що іноземні громадяни та особи без громадянства, які проживають в Росії, має право звернутися із заявами про прийом до громадянства РФ у спрощеному порядку, якщо вони перебувають у шлюбі з росіянином не менше трьох років. Також в даний час іноземцю необхідно мати підтверджений достатній для проживання мінімальний дохід в Росії.

Дані положення увійдуть в підготовлений урядом РФ законопроект про спрощене право на громадянство РФ, який в Держдуму внесуть до кінця лютого, повідомив Калашніков.

За його словами, цей проект закону буде передбачати і можливість отримання громадянства РФ без відмови від уже наявного іншого громадянства, що вже раніше анонсувалося членами робочої групи з відповідної теми.

Читайте також:Одна заява замість десятків: у Києві презентували послугу «єМалятко» для батьків