Україна
27 лютого 2015
Аваков пообіцяв покарати тих, хто віддав наказ на силовий розгін активістів під стінами НБУ
news-image

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пообіцяв покарати винних, якщо будуть виявлені ознаки застосування сили правоохоронцями по відношенню до активістів під стінами НБУ. Про це повідомив народний депутат Юрій Луценко в ефірі 1+1, передає Є! Єдність.інфо

Луценко повідомив, що зв'язався з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим і той повідомив, що розгін пікету не був санкціонованим.

«За словами міністра внутрішніх справ, він просив мене передати це в ефірі для всієї країни, несанкціонована міністром або будь-якою іншою посадовою особою цієї держави частина київської міліції намагалася розігнати пікет під НБУ. Міністр просив запевнити в тому, якщо завтра будуть встановлені ознаки будь-якого застосування фізичної сили, той, хто віддав цей наказ буде звільнений з роботи», - зазначив Луценко.

Він також підкреслив, що для нової влади є неприпустимим застосування сили проти людей.

Читайте також:Бульдозер зніс намет протестувальників під Нацбанком

«У цих соціальних обставинах, коли люди мають дуже багато підстав для протесту, коли влада надто часто помиляється, вони мають право на мирні зібрання, на пікети, на висловлювання. Якщо хтось застосував проти них силу, будуть покарані і виконавці, і - головне - ті, хто віддав наказ», - зазначив Юрій Луценко.

Нагадаємо, під будівлею Нацбанку у четвер ввечері виникла штовханина активістів «Фінансового Майдану» з правоохоронцями. За свідченнями очевидців, міліція намагалася знести бульдозером намет активістів. 4 людини постраждали, їх направили в травматологічні відділення медичних установ Києва.