Політика
26 лютого 2020
Зеленський призначив Соловйова заступником секретаря РНБО
Відзначимо, що Соловйов раніше був головою Державної служби України з лікарських засобів.
news-image

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про призначення Олексія Соловйова заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони України (РНБО). Про це повідомляється в указі №57 від 25 лютого, опублікованому на сайті Офісу президента.

"Призначити Соловйова Олексія Станіславовича заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України", - йдеться повідомленні.

Відзначимо, що Соловйов раніше був головою Державної служби України з лікарських засобів. У травні 2014 року був звільнений з цієї посади. Тодішній міністр охорони здоров’я Олег Мусій звинувачував його в корупційних діях через завищені ціни на ліки. Інформації про публічне доведення таких дій у судовому порядку не було.

До призначення в РНБО він працював у Міжрегіональній академії управління персоналом, і у 2018 році отримав зарплату 44 тис. 721 грн. Соловйов – доктор медичних наук, доктор фармацевтичних наук, завідує кафедрою загальної та клінічної фармації.

За сумісництвом Соловйов працював у Національній медичній академії післядипломної освіти П. Л. Шупика, був головою правління громадської спілки "Українська медико-фармацевтична асоціація", а також займався приватним бізнесом, і як приватний підприємець у 2018 році отримав дохід 4 млн 825 тис. 235 грн.

Соловйов є експертом Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Раніше ми писали, що в РНБО просять відновити роботу СЕС - «не для перевірки їдалень та кафе».

Читайте також:Новим коронавірусом може заразитися дві третини населення планети, - ВООЗ