Події
28 лютого 2020
Аваков розповів про один вертоліт для транспортування ймовірних хворих на коронавірус
Аваков повідомив про початок цілодобового чергування санітарним вертольотом МІ-8, який спеціально обладнаний для транспортування інфекційних хворих.
news-image

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про початок цілодобового чергування санітарним вертольотом МІ-8, який спеціально обладнаний для транспортування інфекційних хворих, передає Радіо Свобода.

Згідно з повідомленням, вертоліт раніше брав участь у миротворчих місіях ООН і востаннє працював у Республіці Малі, екіпаж і медперсонал вертольоту – це команда медиків, які пройшли спеціальну підготовку.

Ці люди працювали під час епідемії ебола – виконували роботи з евакуації хворих і проводили рятувальні операції. За один рейс вертоліт може взяти 4-6 хворих. Евакуація на ньому можлива на відстань 1200 кілометрів, тобто по всій території нашої країни», – зазначив Аваков.

За словами Авакова, вертоліт наразі експлуатується ДСНС України за спеціальним контрактом, він обладнаний ізоляційною капсулою, біозахисними комплектами, знезаражувальним душем, ізоляційною камерою.

В Україні наразі не зареєстровано жодного випадку захворювання на новий коронавірус. Водночас в Італії на коронавірус захворіла 26-річна українка. Раніше повідомлялось про коронавірусну інфекцію і у чотирьох українців з круїзного лайнера Diamond Princess.​

Кількість випадків зараження новим коронавірусом станом на 28 лютого сягнула 83 386, понад 35,5 тисячі одужали.

Раніше ми писали, що Папа Римський Франциск раптово захворів.

Читайте також:Коронавірус в Європі: список країн