Події
3 березня 2020
Екскомандира «Айдару» Мельничука відпустили на свободу
Мельничук додав, що має намір подати в суд проти російських телеканалів, що вели пропаганду і розпалювали ворожнечу між нашими країнами.
news-image

У Греції відпустили на свободу екскомандира батальйону "Айдар" Сергія Мельничука, якого затримали на болгаро-грецькому кордоні за запитом Інтерполу Росії.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Нарешті свобода. РФ сфабрикувала документи і направила їх в Інтерпол і він повівся на це. Але посольство України спрацювало. Адвокат направив вчасно всі документи, і питання вирішилося", – зазначив він.

Мельничук додав, що має намір подати в суд проти російських телеканалів, що вели пропаганду і розпалювали ворожнечу між нашими країнами. На його думку, росіян можна назвати злочинцями, а не журналістами, адже вони збирали розвідувальні дані на території нашої країни.

 Також він підтвердив, що його затримали в Греції по російському орієнтуванні.
 
Мені сказали, що я обвинувачуюся у вбивстві двох осіб і більше на території Ростовської області. Якщо вони приписали Луганщину, де я воював, до Ростовської області, то Росія показує, що вона анексувала Луганську область. А якщо Інтерпол показує, що вони згодні з цим, то вони порушують свій Статут", – пояснив він.

При цьому він додав, що знає про загиблих людей біля Луганська.

Якщо мова йде про тих журналістів, які загинули під Луганськом, то вони були в складі злочинного угруповання "Батальйон Зоря". Коли йшов бій, і я коригував вогонь артилерії, я бачив озброєних людей. Можливо, біля них були журналісти, які збирали розвідувальну інформацію", – розповів Мельничук.

Додамо, що в 2 березня міністр МВС Арсен Аваков до міністра Греції по захисту громадян Міхаліса Хрисохоїдіса з проханням не реагувати на російську провокацію, повідомив в Facebook заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Як повідомляли, 1 березня колишнього командира батальйону "Айдар", народного депутата 8-го скликання Сергія Мельничука затримали на кордоні з Грецією.

Читайте також:«Не допустимо капітуляції!»: громадськість звернулася до президента України