Політика
4 березня 2020
Призначення Уманського міністром фінансів стане реваншем людей Порошенка, - блогер
Політолог нагадала основні "здобутки" Уманського, якими він запам'ятався українцям.
news-image

Призначення підконтрольного Ігорю Кононенкові Ігоря Уманського міністром фінансів стане реваншем людей п'ятого президента Петра Порошенка у владі. Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловила блогер і політичний експерт Світлана Кушнір.

Якщо ви думали, що нова влада повністю очиститься від старих корупціонерів і приведе до чиновницьких кабінетів нових, професійних і незаангажованих менеджерів - змушена вас розчарувати. Схоже, всі надії на очищення і оновлення влади терплять крах. І нова весна замість посадок несе нам неоднозначні призначення на посади представників старого корупційного пулу. Одне з таких призначень - Ігор Уманський, якому пророкують місце глави Міністерства фінансів. І це - справжній реванш Порошенка, адже Уманський відомий як креатура його давнього соратника Ігоря Кононенко. Не хочеться в це вірити, але доводиться визнати: надії на оновлення влади і відродження України зазнають краху", - констатувала Кушнір.

Нагадаємо, Уманський після свого звільнення з посади заступника Яресько з 2016 по 2019 роки працював радником Петра Порошенка. Однак через незгоду з політикою уряду у фінансовій, бюджетній і банківській сферах і відсутність реакцій на його пропозиції з цих питань в АП, був звільнений на початку березня 2019 року.


Політолог також нагадала основні "здобутки" Уманського, якими він запам'ятався українцям.

Адже чим нам запам'ятався Уманський? Тим, що, згідно з даними журналістів-розслідувачів, дозволив одіозному олігарху Фірташу вивести 90 млн доларів з пограбованого банку "Надра". Тим, що, будучи в раді компанії Gase Energy, Ltd (США), відмивав бабло в Україні і виводив його в Америку (де, до речі, щодо цієї фірми йде корупційне розслідування). Тим, що працюючи "на благо батьківщини", встиг обзавестися трьома квартирами в Києві, сумарною площею за 250 квадратних метрів, декількома земельними ділянками, топовим Мерседесом S500 і іншим цінним майном (див. Декларацію - https://declarations.com.ua/ declaration / nacp_c81f1630-7f45-43c0-b2b5-0934182c0574)", - написала блогер.

За інформацією журналістів-розслідувачів, свої плоди від діяльності Уманського отримав свого часу олігарх Дмитро Фірташ. У 2010 році, коли Уманський виконував обов'язки міністра фінансів, він запропонував скасувати постанову про переведення активів і пасивів банку "Надра" в іншу фінустанову – "Родовід Банк". У підсумку саме Фірташ швидко викупив "Надра", і банк перейшов до не найкращої фази свого існування.

 Декларація Уманського - https://declarations.com.ua/ declaration / nacp_c81f1630-7f45-43c0-b2b5-0934182c0574

Вона висловила надію, що Президент Володимир Зеленський все-таки оцінить всі ризики і не стане погоджувати кандидатуру Ігоря Уманського в Кабмін.

Одне мені незрозуміло. Невже Володимир Зеленський, дозволяючи Кононенко пролобіювати в Кабмін одіозного Уманського, не розуміє, що такий же крах потерплять і його рейтинги, які і без того стабільно знижуються? Невже він допустить подібне призначення, розуміючи, що на перемогу на місцевих виборах в такому випадку можна не розраховувати? Навіщо Зе-команді було йти у владу, якщо тепер вони призначають старих корупціонерів, які планують сісти на ті ж потоки, що і при Порошенко, і так само грабувати наш бюджет, обкрадати українців? Хочеться все-таки вірити, що президент оцінить всю безперспективність призначення Уманського главою Мінфіну і пошле куди подалі "стару гвардію" Порошенка в особі Кононенко співтовариші", - резюмувала Світлана Кушнір.

Читайте також:У Мінфіні допустили завершення співпраці з МВФ найближчим часом