Політика
4 березня 2020
Юлія Клименко: «Більшість запропонованих кандидатур в оновлений Кабмін мають сумнівну репутацію»
На позачерговому засіданні Верховної Ради 4 березня депутати розглядатимуть декілька питань, які будуть стосуватися ротацій у Кабінеті Міністрів
news-image

На позачерговому засіданні Верховної Ради 4 березня депутати розглядатимуть декілька питань, які будуть стосуватися ротацій у Кабінеті Міністрів - відставка уряду та прем’єр міністра Гончарука. А також призначення нового прем’єра та уряду, повідомляє інфопростір «Є!».

Юлія Клименко, українська політикиня, членкиня партії "Голос", на своїй сторінці в фейсбук описала вимоги партії "Голос" щодо майбутнього голосування. 

Кабмін Гончарука був проголосований у серпні пакетом, без представлення міністрів та можливості задати жодного питання про кваліфікацію цих людей.

Ми не голосували за призначення уряду Гончарука і попереджали СН, щоб вони не займайлися популізмом, не робили всі ставки на окремих людей та не робили закони під окремих людей, а ухвалювали закони та будували інституції на десятиліття", - нагадала нардеп.
Сьогодні нам знову як і при “папєрєдніках” пропонують проголосувати про новий Кабмін пакетом у формі «кота у мішку». Навіть багато Слуг не знають хто у них будуть міністри. Хоча більшість запропонованих кандидатур мають сумнівну репутацію та погляди на украінську державність і вже працювали на всіх можливих посадах, обслуговуючи старі політичні еліти. Короче, основне гасло СН на виборах про нові обличчя швидко пішло в небуття. Навіщо треба було так мучитися і проводити в парламент нові обличчя - не зрозуміло", - підкреслила Юлія Клименко.

Українська політикиня зазначила, що фракції хочется почути міністрів та силовиків про зроблене за 6 місяців і що вони передають у спадок наступникам в такий складний для світу і України час (корона вірус, економічний світовий спад, діра в бюджеті і багато іншого).

Вимоги фракції Голос чітко описані в публікації:

1. Змінити сьогодні порядок денний і заслухати спочатку звіт правоохоронних органів та міністрів, а потім визначатися з урядом

2. Зробити представлення, обговоренням та голосування за кожного кандидата у міністри окремо. Українці повинні подивися на того, кого призначать в такий складний яач вирішувати нашу долю. Законодавство не визначає обов’язкове пакетне голосування, як це намагаються розповідати. Один міністр - одне голосування.

І просто порада. Інвестиції люблять стабільність і прогнозованість. Тому якщо Слуги хочуть виконати своі обіцянки в 50 млрд інвестицій та 1 млн робочих місць - кожна зміна уряду та ключових осіб буде призводити до абсолютно протилежного результату

Водночас депутатка не сказала, чи голосуватиме фракція за відставку Гончарука. 

Успішні країни будують інституції та чіткі правила гри, а не змінюють функціонерів щогодини", - підсумувала Клименко.

Нагадаємо, у "Слузі народу" збираються за одне голосування вирішити усі зміни в уряді.

Читайте також:Призначення Уманського міністром фінансів стане реваншем людей Порошенка, - блогер