Політика
5 березня 2020
Милованов пояснив, чому відмовився від роботи зі Шмигалем
Він також наголосив, що щиро сподівається на продовження важливих реформ.
news-image

Команда новопризначеного Кабінету міністрів має своє бачення економічних змін у країні. Тимофій Милованов готовий за цим поспостерігати з боку.

Так свою відмову від роботи в уряді прем’єр-міністра Дениса Шмигаля Милованов пояснив на своїй фейсбук-сторінці.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з команди Гончарука зазначив, що його команда розуміла, "які зміни мають відбуватися на ринках та як досягти результатів".

Ми перезапустили державу вперше за багато років. Ми почали створювати зміни, які так давно були потрібні Україні: ринок землі, зміни трудового законодавства, приватизація (справжня, а не на папері), зміна корумпованих керівників держпідприємств, створення екосистеми для залучення інвестицій, – додав він.

Милованов також наголосив, що вірить у "ринкову економіку та розбудову інституцій, в рівні правила гри для всіх та конкуренцію, в мінімальне втручання держави в економіку". Тепер, за його словами, "відбувається процес трансформацій".

Зміни концептуальні та багаторівневі. Тому зараз, коли загальне бачення підходів змінюється, я готовий відійти у сторону та дати можливість оновленій команді реалізувати своє бачення (яке цілком можливо буде більш успішним)", – написав міністр із команди експрем’єра Гончарука.

Він також наголосив, що щиро сподівається на продовження важливих реформ.

Особисто я зробив усе від мене залежне, аби запустити три ринки, що дадуть країні можливість розвиватися. І при цьому ми втримали курс, інфляцію, та ріст зарплат. Це головне, – зазначив Милованов.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов відмовився очолювати одне з міністерств, яке має утворитися після розподілу його відомства на два окремі – Мінекономіки та Мінагро.

Окрім Милованова, від роботи в уряді Шмигаля відмовилась міністерка освіти та науки Ганна Новосад та міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський.

Що відомо про новий уряд Шмигаля

4 березня Верховна Рада підтримала відставку прем'єр-міністра України Олексія Гончарука. Разом з ним у відставку пішов і весь Кабінет міністрів.

Новим главою уряду парламент обрав Дениса Шмигаля. Після цього політик запропонував Раді проголосувати й за новий Кабінет міністрів, свої посади в якому зберегли лише глава МВС Арсен Аваков, міністр юстиції Денис Малюська, міністр інфраструктури Владислав Криклій та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

 Шмигаль заявив, що наразі в уряді є 4 вакантні посади. Ще 2 посади з'являться якраз після того, як у Кабміні розділять Міністерство культури і спорту та Міністерство економіки, торгівлі і сільського господарства.

Читайте також:«Краще знизити податки бізнесу»: Мінфін виступив проти виділення 90 млрд грн на підтримку економіки