Політика
5 березня 2020
Рябошапка натякає, що за його відставкою стоять «певні олігархи»
Рябошапка відповів по кожному пункту, які йому закидають депутати і через які нібито вирішили висловити недовіру.
news-image

Про це він сказав в коментарі "Громадському.ТБ"

Нікому не потрібна така прокуратура. Вони побачили, що нічого "вирішити" в цій прокуратурі вони не можуть, вони бачать, що вони нічого не можуть "вирішити" в НАБУ (Національному антикорупційному бюро – УП). Коли є така конструкція, коли НАБУ працює разом з Офісом генерального прокурора, і це може призвести до неприємних наслідків для певних олігархів і їх підручних, то очевидно, що це почне викликати занепокоєння...   Люди оцінили, що робота негативна ще до звіту генерального прокурора. Деякі з них тільки закінчили школу, але зате вже розуміють, як працює Офіс генпрокурора. Деякі з них по складах читають і їм тяжко говорити, слова підбирають, але вони знають, як має працювати прокуратура"

Також Рябошапка відповів по кожному пункту, які йому закидають депутати і через які нібито вирішили висловити недовіру. Йдеться про три гучні кримінальні справи, розслідування яких не задовілняє народних обранців.

Генпрокурор сказав, що не може впливати на слідство у трьох справах: щодо підозрюваного в контрабанді Вадима Альперіна, мера Львова Андрія Садового, підозрюваного у зловживанні владою, та про корупційні оборудки в оборонці нібито за участі оточення Петра Порошенка.

Рябошапка пояснив, що цими справами займається Національне антикорупційне бюро, а процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована антикорупційна прокуратура. 

Розслідування четвертої справи, про вбивство активістки Катерини Гандзюк, за словами генпрокурора, навпаки було розблоковане і нині прогресує. 

Якщо ми розглядаємо звіт генпрокурора, це одне, якщо це істерика Бужанського, тут коментувати немає чого» — генпрокурор Рябошапка відповів на претензії до нього на засіданні комітету Ради
Рябошапка також сказав, що не спілкувався з президентом Володимиром Зеленським перед голосуванням Ради за недовіру генпрокурору.

Нагадаємо, раніше народні депутати зареєстрували постанову про недовіру генпрокурору. Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності 4 березня відправив постанову у зал парламенту.

Ініціатори недовіри – 119 нардепів. Серед них народні депутати від "Слуги народу", зокрема, Максим Бужанський та Олександр Дубінський, яких пов'язують з олігархом Ігорем Коломойським, а також обранці від "Опозиційної платформи – За життя", в тому числі й Віктор Медведчук та Вадим Рабінович.

Читайте також:Недовіру Рябошапці розглянуть у Раді 5 березня: депутати вже зібрали підписи