Політика
5 березня 2020
У новому уряді лише одна жінка, й ту прем’єр забув представити
Коли Шмигаль називав усіх членів нового Кабміну, він забув представити Марину Лазебну, нову міністерку соціальної політики.
news-image
В новопризначеному уряді прем’єра Дениса Шмигаля є лише одна жінка, яку він до того ж забув представити депутатам.

Коли Шмигаль називав усіх членів нового Кабміну, він забув представити Марину Лазебну, нову міністерку соціальної політики. Депутатам довелось нагадати про це.

Ой, перепрошую, пропустив! Міністр соціальної політики, кандидат наук, жінка, до вашої уваги — Лазебна Марина Володимирівна. І це початок гендерної експансії в цей уряд!», — сказав прем’єр.

Після цього Шмигаль поспішив виправдатися.

Я батько двох доньок, мене важко звинуватити в сексизмі, повірте. У нас є ряд вакансій, 4 вакансії в діючому уряді, і ми плануємо розширити ще два напрямки. Тому в першу чергу, звичайно ж, ми сьогодні ведемо перемовини з жінками», — зазначив він.

Також новоспечений прем’єр вирішив привітати жінок «напередодні свята».

Жінок дуже поважаю, дуже люблю і знаю, що серед жінок надзвичайно багато професійних, розумних і відповідальних людей», — резюмував він.

Зазначимо, що до цього віце-спікерка Ради Олена Кондратюк запитала у нового прем’єра, який гендерний баланс буде в його уряді, на що він відповів:

Ми в першу чергу підходили до формування уряду і команди міністрів з точки зору професійності, досвіду й відповідальності».

Після низки несхвальних вигуків із зали Шмигаль додав:

Але питання гендеру надзвичайно важливе, глибоко його розумію, і коли буду презентувати уряд, додатково його прокоментую (дивіться вище)».

Зазначимо, що наразі вакантними залишаються посади міністрів освіти, культури, агропромислового комплексу та очільника Міністерства енергетики і захисту довкілля, яке планують розділити на два відомства. Тобто теоретично кількість жінок в уряді може збільшитися.

Нагадаємо, в уряді Олексія Гончарука було 6 жінок із загальної кількості у 18 посад, тобто третина.

Читайте також:Опубліковано склад нового Кабміну