Україна
5 березня 2020
Найголовніше за день: можлива відставка Рябошапки, закінчення карантину в Нових Санжарах, перше засідання нового уряду
Читайте про найголовніші події дня, 5 березня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 5 березня.

Можлива відставка Рябошапки 

У Верховній Раді правоохоронний комітет схвалив відставку генерального прокурора Руслана Рябошапки.

Про це повідомляє телеграм-канал народного депутата від "Слуги народу" Олександра Качури, який опублікував фото документа.

Рішення підписав глава Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, депутат від фракції "Слуга народу" Денис Монастирський.

Одними з кандидатів на посаду генерального прокурора замість Руслана Рябошапки розглядається діюча в. о. голови Держбюро розслідувань Ірина Венедиктова та народний депутат Сергій Іонушас.

Закінчення карантину в Нових Санжарах 

У Нових Санжарах Полтавської області 5 березня закінчився двотижневий карантин у громадян, яких 20 лютого евакуювали через коронавірус із Китаю.

Водночас на Полтавщину з робочим візитом, а також щоб зустріти виписаних пацієнтів із санаторію Нацгвардії, прибув президент Володимир Зеленський. 

І звичайно, хочу подякувати нашому МОЗ, прекрасній пані Скалецькій. Я не боюся!" – сказав президент і обійняв колишню міністерку під гучні оплески.

Як заявив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко, обсервація завершиться о 12:00. За його словами, ні в кого з евакуйованих не було виявлено ознак захворювання, викликаного COVID-19.

Перед завершенням обсервації усім пацієнтам, які перебували у санаторії Нацгвардії у Нових Санжарах, вручили відповідні довідки про те, що вони не інфіковані коронавірусом і пробули на 14-денному карантині. Українців мають відвезти по домівках, а іноземців – до Києва.

Перше засідання нового уряду

5 березня новообраний Кабмін Дениса Шмигаля провів перше засідання.

 Варто зазначити, що засідання було закритим для преси. Проте відомо, що там обговорювали організаційні питання щодо роботи нового уряду, а також епідемію коронавірусу.

Чотири посади залишаються вакантними – мовиться про очільників міністерств культури, освіти, енергетики, економіки. Ще за двома напрямками є ідея щодо розширення. Також з'являться два нових віцепрем'єри – з питань економіки та з питань оборони.

Також повідомляли, що заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко анонсує заборону масових заходів в Україні через коронавірус.

Читайте також:Зеленський запропонував українці з Уханя лишити песика в посольстві