Суспільство
6 березня 2020
В ім'я екології. Олена Зеленська відмовилася від натурального хутра
Такою відмовою перша леді України сильно порадувала засновника гуманістичного руху UAnimals Олександра Тодорчука.
news-image

Останнім часом усе більше українських дизайнерів починають пропонувати модницям стильні шуби з еко-хутра, таким чином підтримуючи ініціативу захисників тварин про відмову від одягу з натурального хутра, пише kanalukraina.

Перехід на штучний матеріал підтримують багато українських знаменитостей.

Наприклад, українська співачка Світлана Тарабарова на сцені новорічного шоу «Привіт, 20-ті!» сяяла в пальто з еко-хутра.

Свою підтримку прав тварин вирішила висловити і перша леді України, дружина чинного президента Олена Зеленська. Вона вирішила більше не носити виробів із натурального хутра. Про це на своїй сторінці в Фейсбук з не прихованою радістю повідомив засновник гуманістичного руху UAnimals Олександр Тодорчук:

Це просто чудова новина! Можна по-різному ставитися до президента і його дружини, але на такому рівні маємо перший прецедент в історії України. Хутро зникає з подіумів, модних вітрин, а тепер і офіційних прийомів» – з гордістю пише Олександр.

Як сказано в пості на Фейсбук, про те, що Олена Зеленська більше ніколи не одягне натуральне хутро, повідомляють «кілька достовірних джерел». Самі джерела не уточнюються, проте автор поста Олександр Тодорчук заявляє, що їм він повністю довіряє.

Засновник гуманістичного руху UAnimals зазначив, що за чотири роки політику організації підтримали багато дизайнерів Ukrainian Fashion Week. Серед них – Аndre Tan, Navrо і Bevza. UAnimals також вдалося домогтися того, щоб натуральне хутро не продавали на фестивалях Кураж Базар, Oh my look і Гешефт.

Нагадаємо, що раніше від одягу з натурального хутра відмовилася королева Єлизавета II.

Читайте також:Зеленська розповіла, що хоче змінити у шкільному харчуванні