Світ
6 березня 2020
Азаров і Ставицький повертаються: санкції і заборони зняті - в Кабмін потрібні кадри
В ЄС офіційно зняли санкції з Азарова і Ставицького
news-image

Раніше ми повідомляли, що  відомий журналіст  Рікард Джозвяк  розповів, що за наявною у нього інформацією Міністерства закордонних справ Європейського Союзу має намір зняти санкції з колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова та екс-міністра енергетики Едуарда  Ставицького, пише «Є!»  з посиланням на ukrainianwall.

В офіційному журналі Євросоюзу в п'ятницю, 6 березня з'явилося повідомлення, яке підтверджує цю інформацію.

З'ясувалося, що Європейський союз дійсно зняв санкції з Миколи Азарова і Едуарда  Ставицького, рішення вступає в силу 6 березня. 

При введенні санкцій, всі активи втікачів політиків були заморожені. Більш того, їм була накладена заборона на в'їзд до країн Євросоюзу. 

При цьому, обмежувальні заходи, які були прийняті ще в 2014 році вирішили продовжити ще на один рік щодо десяти колишніх українських чиновників. Санкції вводилися в зв'язку з тим, що вони використовували державні фонди України неналежним чином, а також зловживали своїм службовим становищем. У підсумку, своїми діями вони принесли втрати бюджетним фондам України. 

Більш того, недавно Європейський суд задовольнив апеляцію, яку подав Микола Азаров проти Ради Євросоюзу, таким чином з нього теж зняли частину санкцій. 

Під час подій Революції Переваги Микола Азаров 28 січня 2014 року подав у відставку і залишив межі України.  

Читайте також:Янукович і Пшонка в списку: стало відомо про нове рішення ЄС щодо санкцій