Події
6 березня 2020
Державний ПриватБанк почав відбір консультанта для продажу курорту Буковель
ПриватБанк готується виставити на продаж курорт Буковель
news-image

ПриватБанк почав підготовку до продажу гірськолижного курорту Буковель, який знаходиться на балансі банку після націоналізації. Про це повідомила заступник голови Привату Галина Пахачук на зустрічі з журналістами 6 березня, пише «Є!»  з посиланням на finance.liga.

Банку належать дві третини комплексу, включаючи готелі "Зірка Буковеля" і Radisson Blu, 16 підйомників і земельні ділянки. Їх задекларована вартість становить 12,6 млрд грн. Іншою частиною курорту володіє пов'язана з Ігорем Коломойським компанія Скорзонера.

Зараз, за ​​словами Пахачук, банк вибирає консультанта з оцінки та продажу активу.

- Скорзонера Коломойського, якій належить Буковель, була поручителем за кредитами рефінансування, виданих Привату Нацбанком. Під час націоналізації велика частина курорту перейшла на баланс банку.

- ПриватБанк намагався продати Буковель ще восени 2018 року. Тоді було оголошено конкурс з відбору компаній-консультантів для угоди.

- У 2017 році заступник голови НБУ Катерина Рожкова говорила, що ПриватБанк повинен виставити на продаж непрофільні активи: гірськолижний курорт Буковель, будівлю телеканалу 1 + 1 в Києві і літаки авіакомпанії МАУ.

Читайте також:Де можна покататися на лижах та сноуборді в Україні