Політика
7 березня 2020
СКУ закликав владу уникати політично вмотивованого правосуддя
В СКУ вважають, що українська держава ризикує втратити підтримку міжнародних партнерів
news-image

Світовий конгрес українців (СКУ) закликає президента України Володимира Зеленського та новий уряд уникати політично вмотивованого правосуддя, дотримуючись принципів верховенства права, курсу реформ та євроатлантичного напряму. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на сайт СКУ.

Українська держава ризикує втратити підтримку міжнародних партнерів, якщо її політичні лідери перестануть дотримуватися принципу верховенства права, будуть використовувати правосуддя у політичних цілях та не зможуть повноцінно впровадити необхідні демократичні та економічні реформи, - йдеться в заяві.

 В конгресі вважають, що обрані та призначені державні діячі мають продовжувати позитивний курс реформ, дотримуючись верховенства права, поважаючи права людини та уникаючи політично мотивованого правосуддя.

Окрім того, у заяві зазначається, що Світовий конгрес українців докладає всіх зусиль для посилення України як успішної, демократичної, європейської держави.

Ми стоїмо з народом України, який захищає свою територіальну цілісність і суверенітет в ході триваючої російської військової, політичної та економічної агресії. Світовий конгрес українців продовжить стежити за діяльністю політичних лідерів, щоб переконатися в дотриманні принципу верховенства права та у подальшій успішній реалізації євроатлантичного вектора розвитку України, - наголосили в СКУ.
Читайте також: ДБР має закрити справу проти Порошенка та відкрити провадження проти Дубінського, – рішення суду