Макаревич про російське телебачення: “Складається враження, що нас готують до війни”
Співак у інтерв’ю німецькому виданню розповів про протиріччя поглядів глядачів і не-глядачів російського ТБ.
news-image

Наразі російське суспільство поділилось на тих, хто називає його проукраїнським фашистом і тих, хто його підтримує, передає Є ! Єдність.інфо.

Коли Макаревич відчув, що рівень дискредитації його, як носія антианексійних поглядів, зріс занадто, то звернувся до російського президента з відкритим листом. Він попросив посприяти припиненню цькування. Деякі депутати Держдуми запропонували позбавити його всіх звань і нагород. 
Макаревич у пісні "Розмова зі співвітчизником" закликає: "Не врубай тільки ящик!" 

“Дратують необ’єктивність та дуже агресивна форма подачі інформації. Усі кричать, перебивають один одного. Це стало нормою, але ж це передається на тих, хто дивиться. Дратує велика кількість воєнних фільмів. Повне відчуття, ніби нас готують до якоїсь війни”, - каже він про російське телебачення.

Каже, що переслідування нема, просто тепер його рідко запрошують на головні канали. Але з того він проблеми не робить.

“Нема у мене мети подобатись усьому людству”, - зазначає Андрій Макаревич.

Тим паче, справжніх прихильників навряд чи відштовхнуть від головного “машиніста” будь-які наклепи. Час їхньої прихильності до гурту налічує вже не один десяток років. 

Про переїзд за кордон Макаревич не думає. Міг це зробити у 79-му році. Але не хотів покидати батьків. Тепер і без того багато подорожує. Переїжджати, не зважаючи на творчу ізоляцію, не збирається.

“А що я буду робити в іншій країні, скажімо, якщо я приїду сюди? Жити таким тихим пенсіонером? Гуляти із собачкою в парку? Я цього не вмію, а вдома у мене купа справ, безліч друзів, чимало різних задумів”, - наголосив Андрій Макаревич.
Читайте також: Андрій Макаревич привітає українських жінок з 8 Березня піснями про кохання