Світ
10 березня 2020
Держдума підтримала поправку, яка «обнуляє» президентські терміни Путіна
Наразі у російському законодавстві існувала норма про те, що будь-який президент може перебувати на посаді не більше як два терміни поспіль.
news-image

Депутатка від "Єдиної Росії" Валентина Терешкова запропонувала "обнулити" президентські терміни для чинного президента Володимира Путіна після прийняття нової Конституції. Держдума схвалила відповідну поправку.

"За" проголосували 380 депутатів, "проти" – 43, утримався – 1, повідомляє 24 канал.

Ця поправка дає Путіну можливість залишитися при владі ще на 12 років — до 2036 року.

Зазначимо, що Путін приїхав до Держдуми, аби виступити перед депутатами. Він не підтримав ідею виключити з конституції обмеження щодо президентських термінів. Проте заявив, що їх можна "обнулити", якщо відповідну поправку підтримає Конституційний суд.

Терміни президентства у Росії: що відомо?

Наразі у російському законодавстві існує норма про те, що будь-який президент може перебувати на посаді не більше як два терміни поспіль. Одного разу Путін вже обходив цю заборону – після другого терміну "тимчасовим президентом" став Дмитро Медведєв.

Після президентства Медведєва до влади повернувся Путін, а термін повноважень президента Росії зріс з 4 років до 6. Черговий другий президентський термін Путіна закінчується у 2024 році.

Читайте також:«Путін - убивця»: у Стамбулі спалахнув протест під консульством РФ