Суспільство
12 березня 2020
Рятувальники нагадали про безпеку дітей під час карантину
Якщо ви залишаєте дитину вдома одного, переконайтеся, що всі наявні в будинку електроприлади і газове обладнання знаходяться у справному стані, а сірники заховані в недоступному місці.
news-image

У період вимушеного відпочинку від навчання, зокрема з 12 березня, коли навчальні заклади закриті на карантин, діти почнуть проводити більше часу на вулиці і шукати пригод у небезпечних місцях, тому дорослим необхідно бути більш пильними та небайдужими до власних дітей. У прес-службі дали кілька порад, як убезпечити себе і свою сім'ю від нещасних випадків під час карантину, пише 112.

Якщо ви залишаєте дитину вдома одного, переконайтеся, що всі наявні в будинку електроприлади і газове обладнання знаходяться у справному стані, а сірники заховані в недоступному місці. Також не залишайте дітей вдома одних, якщо вони не здатні самостійно вирішити проблеми, які можуть виникнути.

Що стосується відпочинку і прогулянок за межами дому, то за дітьми необхідно більш серьзно стежити на відпочинку біля водойм та на природі. У Держнс закликають стежити за тим, щоб малолітні діти не відвідували самостійно місцеві стави, річки і занедбані будівлі.

Також зазначимо, що Державна служба України з надзвичайних ситуацій підсилює профілактичну роботу серед населення і закликає батьків не піддавати малюків небезпеки під час вимушених канікул.

Нагадаємо, що з сьогоднішнього дня до 3 квітня на всій території України уряд заборонив відвідувати навчальні заклади, а також проводити масові заходи для запобігання поширення коронавіруса.

Читайте також:«Укрзалізниця» пропонує співробітникам із малолітніми дітьми працювати віддалено на період карантину