Суспільство
12 березня 2020
Карантин в Україні та як можуть використати його політики: усі подробиці від Сергія Савінцева
Найбільше обмежень отримали мешканці Києва, адже Віталій Кличко вирішив, що саме коронавірус - це топова і пристойна тема для початку "мерської" кампанії 2020.
news-image

Коронавірус в світі уже визнали пандемією, а на території всієї України запровадили карантин.

Політичний блогер, Сергій Савінцев, рекомендує зняти ці всі маски, адже вони в першу чергу призначені для тих, хто уже інфікований, та поглянути на усю цю ситуацію під іншим кутом.

Карантин запроваджено з 12 березня по 3 квітня. Найбільше обмежень отримали мешканці Києва, адже Віталій Кличко вирішив, що саме коронавірус - це топова і пристойна тема для початку "мерської" кампанії 2020", - стверджує експерт.

За дві години до оголошення урядом карантину, Кличко наввипередки вибіг зі своїм відеозверненням і оголосив про локальний карантин у столиці.

Сходити в кінотеатр ви не зможете, у торгівельному центрі у вас можуть перевірити температуру, а якщо захочете з горя "залити сливу" у нічному клубі - у найближчі три тижні ви цього не зробите", - розповідає про заходи безпеки у столиці Сергій Савінцев.

Що стосується громадського транспорту - все працює у штатному режимі по всій країні, магазини, банки - також відчинені.

Не біжіть у магазини скуповувати воду і їжу, як при апокаліпсисі, все в порядку. Краще купіть собі презервативи, бо Україна на першому місці щодо поширення ВІЛ-іфекції. І мийте руки, це найголовніша порада", - радить блогер.

Сергій Савінцев задумується, скільки українців вірять у те, що у нас лише один хворий на коронавірус?

Запитайте у свого сімейного лікаря, скільки аналізів і скількох людей за останні два місяці він відправляв на перевірку?", - рекомендує експерт.

Більше роздумів блогера, зокрема, щодо політичної складової у всій цій ситуації з коронавірусом - дивіться у відео.

 

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Туреччина рекомендує бізнесу перенести початок туристичного сезону.